Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 11:33

11. Dječja smotra folklora u Jakšiću sa devet dječjih folklornih skupina

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

JAKŠIĆ – Trećeg dana velikog događanja u Jakšiću, manifestacije "Pjesmom u jesen" održana je i 11. Dječja smotra folklora koja je okupila 9 dječjih folklornih skupina iz Požeštine, te Slavonije i Baranje.  Kako prošle godine zbog pandemije smotra nije održana posebno su svi bili zainteresirani za nastup, a još više po velikom broju posjetitelja vidjelo se da im svima nedostaje ovakvih događanja.

Zahvaljujući se na sudjelovanju na njihovoj dječjoj smotri predsjednik HKUD "Slavonija" Dario Pažin istakao je da će slijedeće godine sigurno ovu smotru proširiti jer i ova je održana uz ograničenja i nemogućnost putovanja iz daljih krajeva. Dječju smotru otvorio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, čestitajući najmlađim folklorašima i njihovim voditeljima što su ustrajni u očuvanju tradicije i čuvanju baštine naših starih.

Na pozornici je nastupilo devet dječjih folklornih skupina koje su izvele dječje igre, dječja kola i pjesme, ali i dječji bećarac. Nastupili su: HKUD "Slavonija" Jakšić, KUD "Čačinci" iz Čačinaca, KUD "Šijaci" iz Biškupaca, Matica slovačka Kukučin-Kuntarić iz Jakšića, KUU "Napredak" Podgajci Podravski, Češka beseda Kaptol, KUD "Orljava" Pleternica, KUD "Slavonija" Gornji Andrijevci i RKUD "Darda" iz Darde. Posjetitelji su velikim pljeskom nagradili sve izvođače, male pjevače i plesače.

Autor: Vladimir Protić