Petak, 03 Prosinac 2021 09:16

Tradicionalni 3. Koncert u Glazbenoj školi posvećen osobama s invaliditetom

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - U velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega održan je 3. puta, a sada već tradicionalan koncert povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Koncert je održan pod epidemiološkim uvjetima sa smanjenim brojem posjetitelja. U dvorani su nazočili članovi Udruge osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije, kao i roditelji učenika koji su sudjelovali u realizaciji ovog koncerta.

Sve učesnike i posjetitelje, ujedno čestitajući njihov Međunarodni dan osoba s invaliditetom, pozdravili su ravnatelj škole Alen Kovačević, mag. mus. ujedno izražavajući zadovoljstvo što su nakon gotovo godinu i pol stanke, konačno priredili jedan ovako veliki koncert sa učenicima i profesorima, te zamjenik županice Ferdinand Troga, koji im je poželio još ovakvih koncerata, a osobama s invaliditetom da se u društvu osiguraju bolji uvjeti i standard življenja za sve.

Obratila se i predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Jelosavka Jakovljević, ističući da je ovo jedan od rjeđih trenutaka kada su osobe s invaliditetom u centru pažnje, želeći da se još više popravi status i korištenje prava osoba s invaliditetom. Udruga je jedna od institucija koja o tome najviše skrbi i do sada uspješno kroz provođenje desetaka projekata, a istakla je da će se založiti da se i u Glazbenoj školi poboljša pristupačnost za osobe s invaliditetom, posebno onih osoba koje su vezane za kolica i otežanim kretanjem. Nada se da će u budućnosti svi sadržaji Glazbene škole biti pristupačni svim osobama s invaliditetom.

Na koncertu su kroz 14 glazbenih nastupa nastupili komorni sastavi sa solistima i orkestri Glazbene škole, a na repertoaru je osim klasičnih glazbenih brojeva bilo i lakših nota, brojnih uspješnica iz zabavne glazbe i nezaobilaznih evergrina.