Četvrtak, 26 Siječanj 2023 19:49

Završna svečanost projekta 18. "Cesarić u Cesariću" u kazalištu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Već 18 godina učenici i učitelji Osnovne škole Dobriša Cesarić provode svoj projekt "Cesarić u Cesariću". Cilj projekta je proučavati i povezati pjesništvo Dobriše Cesarića sa nastavnim i vannastavnim temama, a ove godine kroz sve se protezao motiv "Čovjek". Tako su nekada u svojim projektnim zadatcima učenici i njihovi mentori tražili prijateljstva, znanja, svjetlost, ljubav, čarolije, Slavoniju putovanje, domovinu, a uvijek povezuju i glazbu, ples, likovnu umjetnost. Koordinatorica na cijelom programu je prof. hrvatskog jezika i književnosti Blanka Đimoti Zima.

Završna svečanost projekta održana je u prepunom Gradskom kazalištu Požega, a osim učenika razrednih odjeljenja i vannastavnih grupa OŠ Dobriše Cesarića sudjelovali su kao gosti učenici i mentori Glazbene škole Požega, Osnovne škole Antuna Kanižlića i Plesnog studija Marine Mihelčić.

Na početku je sve brojne posjetitelje i uvažene goste pozdravila ravnateljica cesarića mr. sc. Lidija Pecko: - Iznimno sam ponosna što ove godine slavimo punoljetnost projekta. Također sam iznimno ponosna što se ovaj projekt održava toliko godina, počevši od njegovog idejnog začetnika gospodina Ive Abibovića te naše koordinatorice Blanke Đimoti Zima. Želim svima da se ugodno osjećate večeras i da podržite naše učenike i mentore koji su za sve vas pripremili vrlo bogat program. 

Osim ravnateljica požeških osnovnih škola te još nekih susjednih škola završnoj svečanosti nazočili su zamjenik požeško-slavonske županice Nikola Ivanović i pročelnica odjela za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović koja je rekla: - Čestitam vam na realizaciji još jednog projektnog ciklusa „Cesarić u Cesariću“ koji uspješno provodite već 18. godinu. Vjerujem da vam je ovaj prezentacijski dio najdraži, jer je to trenutak kada imate priliku pokazati sve ono što ste marljivo radili i pripremali tijekom proteklih nekoliko mjeseci. Hvala svima vama koji odvajate svoje slobodno vrijeme i koji uz svoj redovni odgojno-obrazovni rad provodite različite aktivnosti u čast Dobriši Cesariću. Hvala i voditeljici projekta Blanki, na ustrajnosti i kreativnosti. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu.

U bogatom programu koji su uspješno vodili Benedikta Samardžija i Lovro Prevendar iz 7.a posjetitelji su vidjeli 17 točaka.