Petak, 27 Siječanj 2023 10:05

Predstavljena prva zbirka pjesama "Iz beskraja tišine" Mateje Bobek u Galeriji svjetlosti

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Galerija svjetlosti Gradske knjižnice Požega bila je domaćin odlično posjećenog predstavljanja prve zbirke pjesama "Iz beskraja tišine" mlade pjesnikinje Mateje Bobek. Ova rođena Požežanka pjesme piše gotovo od samog početka školovanja a u ovoj prvoj zbirci okupila je 109 pjesama u kojima iznosi vlastita životna iskustva, uspone i padove, razmišljanja i svakodnevnicu opisujući unutarnje borbe, bitke glave i srca jedne mlade žene, ali prije svega slavi ljubav kao pokretačku silu koja čini čuda, inspirira, ispunjava sve pukotine bića, sveprisutnu ljubav kao nešto najvažnije što svemu daje smisao.

Moderatorica predstavljanja bila je djelatnica požeške knjižnice Ivana Maričević, a nekoliko glazbenih brojeva na gitari izveo je profesor sa Glazbene škole Požega Antun Markulić. Autor ilustracija u samoj knjizi i naslovnice pod nazivom "Ranjeno srce" ove zbirke pjesama je slikar Stipan Crnković.

Autorica je odgovarala na pitanja o svojim početcima, da joj je pisanje pjesama zapravo terapija, jer piše ih i kada je sretna i kada je tužna. Žena, čovjek, majka i djevojka sa sela kojoj nikada nije bilo ni na kraj pameti da će ikada objaviti svoje priče i pjesme iako piše od kad zna za sebe. Bez pisanja pjesama ne može zamisliti svoj život,  tako da nakon ove prve zbirke pjesama sigurno možemo očekivati još novih uradaka. Pročitala je i nekoliko pjesama iz same zbirke. Ona koja često pjeva i plače u svojim pjesmama za kraj je otpjevala poznatu sevdalinku Eminu, za što je dobila veliki pljesak velikog broja posjetitelja ovog predstavljanja.