Subota, 10 Lipanj 2023 09:00

Promocija video spota odlične nove pjesme Branka Polića "Požeška dolina"

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

VETOVO - U Restoranu Schon Blick u Vetovu održana je promocija video spota nove pjesme Branka Polića "Požeška dolina. Pjesmu je ovih dana izdao na audio zapisu, a ovih dana snimljen je i video spot istoimene pjesme koja kroz tekst pjesme opisuje cijelu Požeštinu i požešku kotlini. Spominju su u tekstu pjesme koji je napisao Branko Polić neka naselja, općinska mjesta i gradovi, pet općina i tri grada Požeštine. Stoga su mu u snimanju spota pomogli financijski pet općina i tri naša grada, ali i poznati restorani i vinarije.

IMG 4368Cijeli spot koji je prije dva dana osvanuo na YouTube kanalu predstavlja cijelu Požeštinu kroz koju nas vodi Branko Polić u društvu s dvije djevojke, Marije Ticl i Eve Sakomanali i članovima povijesnih postrojbi Trenkovi panduri i Građanska straža sv. Grgur. Zapravo to je prava razglednica Požeške doline i zapravo vas poziva da posjetite sva mjesta koja se u pjesmi spominju od Stražemana do Sovskog jezera. Pjesma promovira cijelu "Požešku dolinu" za koju pjesma kaže "u srcu Slavonije".

Tekst je napisao Branko Polić koji je zajedno s Ivanom Polić napisao i glazbu. Aranžman je napravio Matija Ivanković Norino, a video spot snimio je Domagoj Skutari. Tambure svira Antun Adžić, ostale instrumente Matija Ivanković Norino uz prateće vokale.

O samoj pjesmi autor Branko Polić kaže: - Tekst pjesme i glazba nastali su prije dosta godina, ali nikad nisu studijski snimljeni niti predstavljeni spotom. To sam odlučio promijeniti. Pjesma je prošla kroz malu promjenu uz pomoć mog sina Ivana koji je pjesmu osvježio i harmonizirao, rekli bismo, udahnuo malo moderniji stil. Aranžman, koji je na zavidnoj razini (u country stilu), radio je Matija Ivanković - Norino, ujedno je svirao i ostale instrumente, dok je tambure vrhunski odsvirao Antun Adžić, profesor tambure u Glazbenoj školi Požega. Spoj tambure i countryja doista je rijedak na ovim prostorima. Kroz svoju glazbenu karijeru ovu opjevanu dolinu ( Zlatnu dolinu, Vallis Aureu, od milja - požešku dolinu) obišao sam u cijelosti posljednjih 40-ak godina. „Nosila me pjesma na sve strane svijeta“ – nakon rođenja iz drage Hercegovine do moje Slavonije koja je postala dom naših ljudi iz Like, Dalmacije, Zagorja, i naravno, cijele Bosne i Hercegovine. Nadam se da ćete osjetiti energiju ove pjesme i što meni znači ovaj kraj u kojem kuca srce Slavonije i pjeva svaka slavonska duša, od pamtivijeka.

Promociju je vodio Jelenko Topić, a o promociji izvještava Šokački portal i Kronika požeško-slavonska.

Spot pjesme možete pogledati na poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=fCojDavJQ8g&ab_channel=BrankoPolic