Nedjelja, 11 Lipanj 2023 09:20

Održana 13. Smotra folklora “Dođi diko večeras na sijelo” u Brestovcu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

BRESTOVAC - Održana je tradicionalna 13. Smotra folklora "Dođi diko večeras na sijelo" u organizaciji KUD-a Berda iz Brestovca i pod pokroviteljstvom općine Brestovac.  Uz domaće folkloraše na smotri je nastupalo još 5 folklornih društava:  KUD Kolo iz Vukovara, KUD Šokadija iz Bocanjevaca, KUD Eugen Kumičić iz Slavonskog Broda, KUD Donji Vidovec, te KUD Mostanje iz Karlovca.  Smotra je održana u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole „Dragutina Lermana“, a prije početka su svi folkloraši uz udružene tamburaše svih skupina zaplesali veliko slavonsko kolo ispred OŠ D. Lermana te zapjevali nekoliko bećaraca.

Na početku smotre sve sudionike smotre i posjetitelje u dvorani pozdravila je predsjednica KUD-a Berda Danijela Grgić, a prigodne pozdrave uputio je pročelnik Općine Brestovac Bojan Petrović i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

Nakon smotre u kojoj su sva društva izvela pripremljene koreografije, pjesme i plesove svoga kraja uslijedilo je druženje uz večeru u Vatrogasnom domu DVD Brestovac.