Nedjelja, 11 Lipanj 2023 09:58

"Cvjetići glazbe" - interpretacijska večer dobila najcvjetić Neu Galić i pobjednika večeri Stjepana Cvitića

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

PLETERNICA - Po 29. puta održan je jedinstveni u Hrvatskoj Dječji tamburaški festival "Cvjetići glazbe" u Pleternici na Trgu bećaca na otvorenoj pozornici. Započeo je je prvom večeri  - Večeri interpretacijskih pjesama u kojoj su najmlađi pjevači pjevali poznate tamburaške hitove i uspješnice iz proteklih godina.. Mnoštvo stanovnika Pleternice i gostiju okupilo se na Trgu bećarca kako bi mogli čuti svima drage tamburaške pjesme u izvedbi najmlađih sugrađana.  Izvedeno je 16 pjesama a mlade pjevače pratio je Tamburaški orkestar Glazbene škole Požega pod vodstvom Valentina Petranovića. Prigodnim riječima Cvjetiće glazbe otvorila je dječja gradonačelnica Pleternice Marta Gabrek.

Svima se obratila i pleternička gradonačelnica Marija Šarić: - Izuzetno mi je drago da smo večeras na Trgu bećarca, unatoč ovim prijetnjama lošeg vremena, mi smo se uspjeli okupiti na najljepšem prostoru u našem gradu. Ne može ljepše započeti naši Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva nego s djecom. Započeli smo dan dječjim nogometnom, nastavljamo tamburaškom glazbom i mislim da je ovo jedan najljepši početak LIDASA. Hvala vam svima na dolasku, želim da svi zajedno uživamo u svemu što smo pripremili i prenosimo ovu dječju radost kroz cijeli mjesec.

Sve je pozdravila i dala podršku i županica Antonija Jozić: - Uistinu je lijepo večeras ovdje vidjeti sva ona poznata lica našeg grada, moga grada, grada koji se razvija i raste. Grada koji ovaj lipanj započinje, kao što je Marija rekla, najljepšom pričom – pričom o našoj djeci. O onima koji će nekad u budućnosti koračati ovim gradom, onima koji će nastaviti sve ono što su Marina, Monika i Katarina započele, davno prije 29 godina. Želim nam svima jednu ugodnu i lijepu večer, a dječici koja nastupaju želim puno hrabrosti i odvažnosti.

Pratili smo 16 nastupa mladih pjevača, možda i nekih budućih pjevačkih nada, jer sa ovoga festivala svoju pjevačku karijeru prošle su mnoge pjevačice i pjevači, od kojih su neki vrlo popularni, nekima je to postalo zanimanje, a brojni žare i pale po glazbenim scenama diljem Hrvatske. U pauzi dok je ocjenjivački sud donosio ocjene tko je najbolji izbođač a tko će biti proglašen najcvjetićem večeri i Cvjetića glazbe zabavljale su nas Pleterničke mažoretkinje u dva nastupa mlađe i starije dobne skupine te djeca iz dječje folklorne skupine KUD "Orljava Pleternica.

Dobili smo na kraju i pobjednike: za najcvjetić je proglašena Nea Galić iz Požege s pjesmom “Dika mornar”, a pobjednik prve večeri je Stjepan Cvitić s pjesmom "Ako zora ne svane”. Drugo mjesto osvojila je Lana Bobek koja je izvela skladbu “Tako je Stipa volio Anu”, a treću nagradu osvojio je Borna Erjavac koji je otpjevao skladbu “Poleti Sokole”.

Svi su nagrađeni vrijednim nagradama sponzora i pokrovitelja koje su uručili Tomislav Lucić direktor tvrtke Tofrado trgovina, gradonačelnica Marija Šarić i županica Antonija Jozić.

Danas 11. lipnja Festival "Cvjetiči glazbe" se nastavlja s večeri autorskih pjesama no zbog najave lošeg vremena održat će se u dvorani Terra Panonica od 19,30 sati.