Ponedjeljak, 12 Lipanj 2023 09:16

Pobjednik 29. Cvjetića glazbe - autorske večeri Lana Bobek koja je 9 puta nastupila u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

PLETERNICA - Održana je i druga večer 29. Dječjeg tamburaškog festivala "Cvjetići glazbe" u Pleternici, no zbog kiše ne kao prva večer na Trgu bećarca, nego u dvorani Terra Panonica. Izostao je veliki broj posjetitelja jer dvorana ima ograničeni kapacitet posjetitelja, ali i popratnih sadržaja, štandova udruga jer je sve omela kiša koja je padala cijelo popodne i večer uoči natjecanja. Sve je pozdravila pleternička gradonačelnica Marija Šarić ističući da je ovo jedinstveni dječji tamburaški festival u Hrvatskoj i drago joj je da se i na ovo 29. izdanjem odazvao veliki broj malih i mladih pjevača, a pogotovo na ovu večer autorskih pjesama gdje pjevaju pjesme koje su pisane za njih i prvi su ozbiljni nastupi u možda budućoj pjevačkoj karijeri.

Nastupilo je 13 mladih pjevača koji su pjevali autorske pjesme, pjesme koje su pisane za njih, od domaćih tekstopisaca, skladatelja, aranžmana, a sve mlade pjevače pratio je Tamburaški orkestar Glazbene škole pod ravnanjem Valentina Petranovića. Bilo je lijepih pjesama, uglavnom dječje tematike u kojima se spominju bake, didovi, tate i mame, kućni ljubimci, dječje igre i maštarije, ali i prvih ljubavi.

Po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda najbolja pjesma i interpretacija bila je ona Lane Bobek iz Trapara "Dok postojim" za koju je tekst i glazbu napisala Željka Berač Kršulj a aranžman Antonijo Berač. Lana pjeva već punih 10 godina, nastupila je čak 9 godina na Cvjetićima glazbe u Pleternici, ima nekoliko nagrada a bila je već i pobjednik Cvjetića glazbe. Sada pohađa 8. razred osnovne škole i osnovne glazbene škole gdje uči bisernicu, a namjerava nakon upisa u srednju školu upisati i srednju glazbenu školu, a više se posvetiti i učiti pjevanje, koje joj već i sada dobro ide, jer je to njena ljubav.

Drugo mjesto osvojio je Borna Erjavec s pjesmom "Rock 'n' roll i tambura", za koju je tekst napisala Ivana Erjavac Šeremet, glazbu Dario Šeremet a aranžman Dominik Škrabal.  Treće mjesto osvojio je Stjepan Cvitić s pjesmom "Dida stari" za koju je tekst i glazbu napisao Igor Ančurovski a aranžman Dominik Škrabal.

Nagrade sponzora i grada Pleternice su uručili Valentin Petranović i gradonačelnica Marija Šarić, a prvo nagrađena dobila je i snimanje spota svoje pjesme.