Četvrtak, 11 Travanj 2024 08:49

Svečano otvoreno 30. Državno natjecanje iz njemačkog jezika kroz tri dana uz domaćinstvo OŠ Antuna Kanižlića Požega

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Osnovna škola Antuna Kanižlića iz Požege bila je domaćinom 30. Državnog natjecanja u znanju njemačkog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola, a svečano je otvoreno u dvorani Gradskog kazališta u Požegi. Ovo je velika čast za Kanižlićevce jer su na natjecanje došli učenici iz cijele Hrvatske, a ukupno je učestvovalo 64 učenika i 64 mentora iz ukupno 52 osnovne i srednje škole u RH.

Svečanom otvorenju nazočili su svi natjecatelji, mentori i uzvanici, a sve ih je pozdravio i zaželio puno uspjeha na natjecanju zamjenik županice Ferdinand Troha, pročelnica odjela za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović, a posebnu dobrodošlicu i da se ugodno osjećaju u gradu Požegi u ova tri dana boravka izrazila je ravnateljica OŠ Antuna Kanižlića Renata Marinić.

Učenici se natječu u nekoliko kategorija: oni koji uče njemački jezik kao 1. strani jezik, oni koji njemački uče kao početni jezik u srednjoj školi te učenici kojima je njemački materinski jezik ili odrastaju u binigvalnom okruženju.

Natjecanje se održava uz svesrdno zalaganje djelatnika OŠ Antuna Kanižlića, kordinaciju prof. Jasminke Hajpek, tehničku podršku Ksenije Teskač, Vlaste Jezerčić, Martinija Prgomet i Marina Kovačević Andrišek, te ravnateljice Renate Marinić.

Nakon svečanosti otvaranja i obraćanja uzvanika uslijedio je kulturno-umjetnički program u kojemu su osim učenika škole domaćina sudjelovali i učenici Glazbene škole Požega.