Subota, 17 Siječanj 2015 12:58

Svakoga tjedna zanimljivo događanje

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ŽUPANIJI NAJAVLJEN  BOGATI  KULTURNI PROGRAM - 

 POŽEGA - Kulturni život grada Požege ali i cijele Požeško-slavonske županije i ove će godine ako je suditi po mnogim projektima za koje su udruge i ustanove u kulturi zatražile potporu županije, biti bogat. Naime 48 udruga i sedam kulturnih ustanova zainteresirano je za realizaciju čak 57 programa, što daje naslutiti da bi se svakoga tjedna nešto zanimljivo moglo održavati.

Da se radi o kvalitetnim projektima u kulturi potvrđuje i činjenica da su ukupno vrijedni gotovo 6,9 milijuna kuna. Kao i prijašnjih godina županija je za te projekte osigurala 300 tisuća kuna.

Uz programe glazbene, plesne i filmske umjetnosti potporu Požeško-slavonske županije i ove će godine imati mnogi programi u segmentu tradicijske kulture te ostali kulturni programi.

Od glazbenih manifestacija Požeško-slavonska županija će tako poduprijeti glazbeni festival Aurea fest u Požegi, festival Zlatni glas zlatne doline u Kaptolu, zatim dječji festival Cvjetiće glazbe u Pleternici te tradicionalne susrete glazbenih sekcija i pjevačkih zborova Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije.

Potporu će dobiti i 17 Kulturno umjetničkih društava i udruga koja će organizirati isto toliko tradicionalnih smotri folklora i manifestacija. Upravo je za smotre folklora i druge tradicijske programe koji pridonose očuvanju folklorne baštine županija u proračunu osigurala 78 tisuća kuna.

Za poticanje i razvoj glazbene, plesne i filmske umjetnosti bit će osigurano 80 tisuća kuna.

Tekst: V.Re. Foto: arhivska fotografija (Vanja Protić)