Srijeda, 04 Veljača 2015 12:43

Najbolji učenici i grupe na državno natjecanje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ŽUPANIJSKA SMOTRA ŠKOLA - LIDRANO 2015. -

BRESTOVAC – Osnovna Škola Dragutina Lermana iz Brestovca je ovogodišnji domaćin smotre literarnih, dramsko-scenskih, filmskih i video uradaka, te školskih listova i novinarskih uradaka učenika osnovnih i srednjih škola Lidrano 2015. Smotra je održana u prostorima škole i sportske dvorane, a sudjelovalo je više stotina učenika osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije, te njihovi mentori. Nakon pozdravne riječi ravnatelja škole Ante Majnarića i kratkog programa predstavljanja škole domaćina priredbu je otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, zaželjevši svim sudionicima manje treme i da najuspješniji uspješno predstavljaju našu županiju na IMG 7772državnim natjecanjima.

Za državni Lidrano plasirali su se: U kategoriji literarnog izraza za osnovnu školu odabrana su dva rada. Rad Eve Gotlibović, učenice 7. razreda OŠ „ Dobriša Cesarić“ koji nosi naslov Zaneseni čežnjom, mentorica učenice je profesorica Blanka Đimoti Zima, te rad učenice petog razreda Katoličke osnovne škole Hane Boban koji nosi naslov Klas, a čija je mentorica profesorica Romana Thür. U kategoriji literarnog izraza za srednju školu predložena su također dva rada, rad učenice četvrtog razreda Gimnazije Jelene Radojkov koji nosi naslov Rusalka, mentorica učenice je profesorica Duška Galić, te rad učenice drugog razreda Gimnazije Anamarije Mutić koji nosi naslov Pazi u koga pandže zabijaš, a čija je mentorica profesorica Kristina Lešić.

U kategoriji samostalnog novinarskog rada predložen je rad učenice 8. razreda OŠ Julija Kempfa Ane Krešić pod naslovom „Petica za dvoje“ je petica za život, Učenici je mentorica profesorica Nina Horvat – Starčević, a u kategoriji za srednje škole također je predložen jedan rad i to rad Marije Franjić, učenice drugog razreda katoličke klasične gimnazije pod naslovom Privlačna alkemija Balkana. Mentor učenici je profesor Miroslav Paulić.
U Kategoriji školski listovi za državnu smotru predloženi su Emanuel – list učenika Katoličke osnovne škole, pod mentorstvom Vjekoslava Marića, knjižničara i profesora, također je predložen i školski list Slap koji izrađuju učenici osnovne škole „Dobriša Cesarić“ pod mentorstvom profesorice Blanke Đimoti Zima, a u kategoriji školskih listova srednjih škola predložen je list Nautes Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti pod mentorstvom profesora Miroslava Paulića.

U kategoriji radijske emisije predložene su dvije emisije osnovnih škola: Katoličke osnovne škole pod mentorstvom Vjekoslava Marića, profesora i knjižničara i OŠ „Dobriša Cesarić“ pod mentorstvom profesorice Marije IMG 7713Mrkojević. U kategoriji radijske emisije za srednju školu predložena je emisija Poljoprivredno-prehrambene škole, Požega pod mentorstvom profesorice Ivanke Kanđera.

U kategoriji pojedinačni scenski izraz za osnovnu školu na državni Lidrano predložena je učenica osmog razreda Leonie Borevac iz OŠ Stjepana Radića, Čaglin s monologom Jabuke, kruške, krastavci pod mentorstvom pedagoginje Ljiljane Đurđević. U kategoriji skupni scenski izraz za osnovnu školu na državni je Lidrano predloženi su: učenici iz OŠ Dragutina Lermana, Brestovac s dramsko-scenskom igrom Tri želje pod mentorstvom profesorice Jelice Marković, učenici iz OŠ Stjepana Radića, Čaglin s dramsko-scenskom igrom Traži se novi suprug pod mentorstvom profesorice Nikoline Pastuović i učenici iz OŠ Zdenka Turkovića, Kutjevo s dramsko-scenskom igrom (Ne) želimo odrasti pod mentorstvom profesorice Anite Katić. U kategoriji pojedinačni scenski za srednju školu na državni je Lidrano predložena je učenica četvrtog razreda Ekonomske škole, Požega Meteja Legac s kazivanjem poezije Jama pod mentorstvom profesorice Lidije Gerstman. U kategoriji skupni scenski za srednju školu na državni jeIMG 7724 Lidrano predložene su učenice Ekonomske škole, Požega s dramsko-scenskom igrom Šokirani Marija Petrović i Mateja Legas pod mentorstvom profesorice Lidije Gerstman i učenici Gimnazije, Požega s dramsko-scenskom igrom Naš Mali Raj pod mentorstvom profesorice Duške Galić. 

Tekst/Foto: Vanja Protić