Petak, 27 Ožujak 2015 13:15

HKUD Slavonija 18. godišnjicu proslavili radno

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

FOLKLORAŠI IZ JAKŠIĆA OBILJEŽILI SVOJU PUNOLJETNOST -

JAKŠIĆ - HKUD Slavonija je osnovana 23. ožujka 1997.. godine, i upravo je postalo punoljetno društvo. Kako se ponedjeljkom navečer održavaju redovite probe okupili su se svi članovi za pripreme za skori nastup na Županijskom mozaiku, te nakon toga i proslavili svoju obljetnicu.

- Na današnji dan u Lovačkoj kući u Jakšiću bila je osnivačka skupština, uglavnom entuzijasti i nekolicina mladih su na čelu s Marijanom Gašparićem održali osnivačku skupštinu. Sada slavimo rođendan i postali smo punoljetni na što smo posebno ponosni. Uspjeli smo izdržati, radili smo i zabavljali se, te uspjeli čuvati našu baštinu – kaže predsjednik društva Dario Pažin, no osim proba i vježbanja, druženja, zabave bilo je i puno nastupa i gostovanja. – Bilo je jako puno gostovanja, bili smo na Vinkovačkim jesenima, Đakovačkim vezovima, Međunarodnoj smotri folklora, bili smo u Slovačkoj, Austriji, mađarskoj, BiH na moru nekoliko puta. Ove godine planiramo ponovno ići u BiH kod naših prijatelja iz HKUD Biloševica u Hercegovini. Bilo je puno putovanja i aktivnosti.

HKUD Slavonija ima osim odrasle plesačke skupine, dječju plesačku skupinu i svoje tamburaše. – Imamo dosta mladih i naša budućnost je neupitna. Mladi ovdje dolaze iz ljubavi prema folkloru i baštini ali i zbog dobre zabave. nama je bitno da mi naše običaje prenosimo na njih, a to se njima sviđa. oni na taj način pokušavaju spojiti svoje suvremeni i narodno, naše običaje. Zbog grupe naše djece mi organiziramo i Dječju smotru folklora već 5. godinu i željeli li bi da ima više smotri baš za najmlađe – dodao je Dario Pažin.

Nakon redovne probe za sve članove je organiziran domjenak a stigla je torta te kolači. Obljetnica je bila i prilika da se svi fotografiraju za uspomenu za neku veću obljetnicu.

Tekst/foto: Vladimir Protić