Srijeda, 06 Svibanj 2015 10:25

Fadil Hadžić: Ljubav na prvi pogled

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA NAJAVLJUJE NOVU PREDSTAVU -

 POŽEGA – Novu predstavu za ljubitelje kazališta najavilo je Gradsko kazalište Požega na redovnoj tiskovnoj konferenciji, koja je na repertoaru 15. svibnja. To je predstava „Ljubav na prvi pogled“ autora Fadila Hadžića, za koju režiju potpisuje Zoran Mužić a izvodi gostujuća kazališna grupa Lectirum.

U lijepo namještenoj građanskoj sobi, u kojoj se stariji namještaj mješa s predmetima novijeg datuma, živi gospođa Marija Trkulja-Gazivoda. Žena pedesetih godina, čije lice karakterizira neka opuštenost osamljenice. IMG 9049Silno bi željela da u njezin život uđe osoba s kojom bi mogla podijeliti radost, intimu, romantične trenutke, a ne isključuje se ni zajednički život. Osoba mora biti osjećajna, ozbiljnih namjera, pametna i muškarac po njezinim mjerilima vrijednosti. Gospođa je udovica, a pokopala je dva muža. Budući da je teško u susjedstvu naći osobu vrijednosnog suda gospođe Marije, odlučila je takvog muškarca potražiti preko oglasa. Na oglas se javio gospodin Kosta Bandula, također pedestih godina, višestrukog zanimanja, dotjeran, uvija se od finoće, iako, po svemu sudeći, to i nije njegova prava narav. Ima nešto gorštački nespretno u tom napadno ljubaznom ponašanju. U nizu komičnih situacija, obrata i sjajno nijansiranih karaktera, započinje radnja ove predstave  kroz  koju vas, od ekspozicije, zapleta, kulminacije, peripetije do samog raspleta, vode sjajna glumačka  imena - Matije Prskalo i Zijada Gračića.

- Zatim nam u goste dolazi Studio smijeha. Naslov njihove predstave je Comedy magic show, a glavne uloge imaju komičar Goran Vugrinec i poznati iluzionist Luka Vidović. Na repertoaru je 21. svibnja u 20.00 h – najavila je Valentina Soldo, ravnateljica Gradskog kazališta Požega te dodala da se priprema nova komedija koja će premijerno biti izvedena 30. lipnja na zadnji dan 20. kazališne sezone. Predstava će biti prema tekstu Josipa Kozarca, Tuna Bunjavilo, u režiji Tomislava Pavkovića. U predstavi će glumiti požeški glumci, Antonija Stanišić, Jasmin Telalović, Ivan Vukelić, Ivan Grčić, Dajana Čuljak i Lovro Ivanković.

Tekst/foto: Vladimir Protić