Petak, 04 Rujan 2015 10:22

Koncert Ivana Zaka spasio festivalsku večer

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PETA VEČER AUREA FESTA TREBALA JE BITI VEČER PLESA -

 POŽEGA – Na programu pete večeri sedmodnevnog Aurea festa Požega 2015. bila je, točnije rečeno trebala je biti večer plesa, no od najavljene večeri akrobatskog rock and rolla, sportskog plesa i breakdanca u ludilu ritma i vrhunskih plesača koji će, kako kažu organizatori izmamiti vaše ushićenje, izmamili su razočarenje i iznenađenje u potpuno negativnom smislu.

 Iako je priredba kasnila 20 minuta nitko si nije mogao predočiti da će festivalska večer trajati 25 minuta. Da li je uopće zaslužila da se nazove Aurea fest plesa, i da li je organizator išta razmišljao nudeći požeškoj publici takvu krnju priredbu. Zar je zaboravio da je požeška publika godinama plesno školovana brojnim plesnim manifestacijama nekoliko plesnih klubova i poznatih studija plesnih pedagoginja Marine Mihelčić i Ilijane Lončar. Uzgred rečeno niti jedan plesač požeških plesnih klubova nije angažiran u „Večeri plesa“.

 Ovom kritikom nije nam ni najmanja namjera umanjiti zaista trud i odličan ples koji su nam prikazali plesači dvije plesne skupine koje su učestvovale te večeri u priredbi, Sportski plesni klub Top Dance iz Slav. Broda i Plesni klub Megablast iz Velike Gorice. Njihove koreografije i izvedba bili su odlični i okupljeni posjetitelji nagradili su ih burnim pljeskom, no nakon njihovih nastupa uslijedila je neugodna pauza na pozornici.

 Sve je naravno spasio najavljeni koncert Ivana Zaka u 22 sata koji je pomaknut 45 minuta ranije, jer nekoliko tisuća Požežana, najviše mladih koji su pristigli na Trg sv. Trojstva nisu željeli slušati tišinu i gledati mrak s velike pozornice. Jako popularni Ivan Zak u pratnji također popularne grupe Mejaši u gotovo trosatnom programu koncerta, pjevajući svoje uspješnice i popularne hitove hrvatske estrade spasio je ovu tragičnu festivalsku večer. Stalni vriska i ruke u zraku, te gotovo četiri tisuće posjetitelja nisu napuštali trg do zadnje pjesme, a i tada su od Zaka tražili da se vrati i otpjeva ponovno svoje najveće uspješnice. Naravno da im je to kao pravi show man učinio i koncert završio tek u ponoć.

Tekst/foto: Vladimir Protić