Ponedjeljak, 02 Studeni 2015 21:44

Čitajte u miru šetališta uz svjetskog izumitelja Teslu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POSTAVLJENA I TREĆA MINI KNJIŽNICA NA POŽEŠKIM ULICAMA -

POŽEGA - Gradska knjižnica i čitaonica Požega za ovu godinu je završila svoj ambiciozni plan na širenju čitanja i približavanja IMG 5291knjige čitateljima. Uz tri knjižna stacionara u općinama Jakšić, Velika i Kaptol, otvorena je i treća Mini knjižnica na području grada Požega. Smještena je uz šetalište prema Parku kraj Orljave, neposredno uz spomenik Nikoli Tesli, tako da budući čitači mogu u miru šetališta čitati uz uvijek zamišljenog, najvećeg svjetskog izumitelja.

Uz svečanost otvaranja, ponovno su članovi čitateljskog kluba, a ovaj puta i novinari čitali pojedine odjeljke njima najinteresantnijih knjiga. Sve tri Mini knjižnice, kućice, su različito oslikane, a sve je to učinila požeška slikarica Snježana Mekić Delić,pa su svakako posebne i vrlo interesantne za šetače, prolaznike i posjetitelje grada. Mini knjižnicu osim djelatnike knjižnice sa knjigama će nadopunjavati i sami građani, knjigama koje su pročitali i više im ne trebaju. Knjigu koju pročitaju građani mogu vratiti, ali i zadržati ako to žele, ali i donijeti svoje knjige za čitanje.

IMG 5298Za sve posjetitelje knjižnica je u suradnji s požeškim kestenjarom pripremila vruće pečene kestene i kuhano vino, koje je odlično prijalo uz smiraj dana i hladnu jesensku večer koja se spuštala na Park kraj Orljave. Maloj literarnoj večeri uz brojne građane i učenike osnovnih i srednjih škola nazočili su požeški gradonačelnik Vedran Neferović i njegov zamjenik Darko Puljašić.

Tekst/foto: Vladimir Protić