Srijeda, 16 Prosinac 2015 13:58

Najmlađi najčitatelj Tena Kelam Delić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROGLAŠENI NAJČITATELJI GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE POŽEGA ZA 2015. GODINU -

POŽEGA – Gradska knjižnica i čitaonica Požega 12-tu godinu za redom na kraju godine proglašava svoje najčitatelje. Na maloj svečanosti proglašeni su najčitatelji u desetak kategorija, a sve sa ciljem da se istaknu oni koji se sa knjigom najviše druže, radi popularizacije knjige i čitanja. Kako ističu u knjižnici interes za knjigu je uvijek velik, članovi se vole i družiti u knjižnici na događanjima, a naravno svi željno očekuju da se dovrši veliki projekt uređenja i nadogradnje požeške knjižnice kojim će ona postati najveći i najsvjetliji centar kulture i čitanja u gradu Požegi.

Najčitatelj dječjeg odjela, a također i najmlađa je Tena Kelam Delić iz Treštanovaca koja ima svega tri godine. Nagradu je dobio i Šime Gugić iz Požege, Ignacija Rotim iz Jakšića i Marin Milevoj iz Požege.

U odjelu za odrasle za najčitatelja su nagrađeni Sanja Antolović, Mirjana Čolić, Vladimir Mandić, Josip Rosipal i Ankica Vujnović.

Za najčitatelja i najslušatelja u glazbenom odjelu nagrađeni su Ivka Šimunović i Dario Matešić.

Rafo Stanković je dobio nagradu za najčitatelja studijskog odjela čitaonice, a nagrada za najvjerniju obitelj je pripala Ćavar Ankici, Tomislavi, Mihaelu i Stjepanu iz Vidovaca.

Zlatica Heinelt iz Požege je dobila nagradu za najvjernijeg člana Gradske knjižnice, nagrada za sudjelovanje u nacionalnom kvizu za poticanje čitanja je pripala učenici 5. razreda OŠ Antuna Kanižlića, Emi Uršić.