Subota, 16 Siječanj 2016 10:20

Projekt: Svijet kroz dječje oči – 2. dio

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

DRUŠTVO NAŠA DJECA IZ PLETERNICE PROVODI PROJEKT -

PLETERNICA – Društvo Naša djeca iz Pleternice još u studenom prošle godine započelo je s provedbom projekta usmjerenog podršci obitelji i zaštitti i promicanju prava djece „Svijet kroz dječje oči“ – 2. dio koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. U sklopu projekta provode se kazališne i likovne radionice, edukacije o pravima djece, večeri društvenih igara, filmsko-kritičke radionice, plesne i glazbene radionice i obiteljska druženja.

- Ovim projektom Društvo Naša djeca želi unaprijediti prava djece kroz provođenje edukativnih programa, vođenih od strane stručne, novozaposlene osobe, voditeljice projekta i suradnika te volontera. U sklopu projekta partneri su nam Udruga djece s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju Osmijeh i gard Pleternica koja u potpunosti podržava provedbu projekta zbog njegovog predviđenog pozitivnog utjecaja na društveno-socijalni razvoj grada – istakla je voditeljica projekta Renata Matičević.

Posebni ciljevi projekta su provođenje preventivnih i edukativnih programa koji su usmjereni promicanju, unapređivanju i zaštiti prava djece ispunjavaju se tijekom kazališnih, glazbenih, likovnih, filmskih i ostalih radionica u kojima se djeci pruža stručna edukacija i prilika da kroz različite aktivnosti mogu slobodno izražavati i razvijati svoje interese i talente te im se pruža mogućnost da kvalitetno provedu i ispune svoje slobodno vrijeme. Održana su i dva Okrugla stola s projektnim partnerima te ostalim udrugama na području grada Pleternice kako bi međusobnom suradnjom i razmjenom znanja postigli što bolje rezultate i veći utjecaj na razvoj dječjih vještina i sposobnosti. Projekt će trajati 12 mjeseci.

Od prosinca se provode kazališne radionice jednom tjedno u dvije skupine po 90 minuta, a od siječnja su krenule i druge radionice. Održana je i Večer društvenih igara na kojoj su se djeca družila uz igre poput Monopola, Kaži drugima riječ, Čovječe, ispravi se, a upravo je krenula filmsko-kritička radionica „Čudovišna priča u Parizu“ za učenike 4-tih i 5-tih razreda. Nakon prikazivanja animiranog filma djeca su uz pomoć kviza usvajali znanja potrebna za kritičko promatranje filma.

Najavljena je već od ovog tjedna i plesna radionica za učenike u dobi od 10 – 15 godina koju će voditi Marijana Verčej Živanović, voditeljica Plesne sekcije Cvjetića glazbe. Kreće i edukacija djece s temom zdrave i pravilne prehrane te likovna radionica s temom ljubavi, odnosno Valentinova.

Tekst/foto: Vladimir Protić