Petak, 15 Siječanj 2016 11:38

„Zlatni glas zlatne doline 2016.“ bit će 13. svibnja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

42. TAMBURAŠKI FESTIVAL U KAPTOLU POD MEDIJSKIM POKROVITELJSTVOM TJEDNIKA KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA -

KAPTOL - Tamburaški festival "Zlatni glas zlatne doline" 42. po redu, na kojemu su prve estradne korake učinili Vesna Pisarović, Ivana Kindl, tamburaški sastavi Od srca do srca, Arteški bunar, Evergreen, Šil dil daj i mnogi drugi, održat će se u petak 13. svibnja u Kaptolu, a jedan od medijskih pokrovitelja je "Kronika Požeško-slavonska". I ove godine očekuje se izvođenje dvadesetak novih pjesama pisanih za taj festival, a nastupit će brojni pjevači i tamburaški sastavi s područja kontinentalne Hrvatske.

- Studijske snimke novih još neobjavljenih pjesama u izvođenju vokalnih solista, tamburaških sastava i pjevačkih skupina izvođači, autori ili tonski studiji trebaju slati do 20. ožujka – kaže Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol.

Nakon odabira pjesama, kao i ranijih godina, objavit će se festivalski album. Na sam dan priredbe 13. svibnja tijekom poslijepodneva održat će se generalna proba solista uz pratnju tamburaškog sastava, te proba drugih sastava ili pjevačkih skupina koji će nastupiti na festivalskoj pozornici kaptolačkog Vatrogasnog doma.

Odlukom stručnog suda dodijelit će se tri nagrade za najbolje pjesme i izvedbe, a isto toliko nagrada na osnovu glasova posjetitelja u dvorani. Uz Udrugu „Pan press“ koja je nositelj festivalskog programa, organizator priredbe je općina Kaptol, a pokrovitelj Požeško-slavonska županija. Očekuje se da će i ove godine snimku festivala emitirati više televizijskih stanica u našoj zemlji i inozemstvu.

Tekst: Vladimir Protić Foto: arhivska fotografija