Srijeda, 09 Svibanj 2012 14:19

Najbolja Romantika Arteških bunara

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

38. FESTIVAL „ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE“  -

ZLATNI GLAS PRIPAO KAPTOLČANKI MONIKI JURIĆ ZA PJESMU MOJ KAPTOLE

KAPTOL –Po 38. puta u Kaptolu se održao Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline“ od ove godine samo s autorskim pjesmama. Dobar uspjeh na ovom tradicionalnom festivalu izvođačima je poželio načelnik općine Mile Pavičić, a festival je otvorio zamjenik župana za društvene djelatnosti Željko Jakopović.

P5050579Među 19 izvođača novih tamburaških skladbi od kojih je osamtamburaških sastava i 11 solista pobjednici su mladitamburaši Arteški bunar iz Garčina koji su pjesmom „Romantika“ autora JasenkaIvanetića i Krune Dražića dobili nagradu Zlatni glas i odlukom stručnogžirija proglašeni izvođačima večeri. Drugi su tamburaši Salaš iz Gradištapokraj Županje sa skladbom „Joj što sam se napio“ koju su napisali IlijaNikolić Pranjkov i Vlado Mejdanac, a treći Slavko VjekoBlažinović iz

Zagreba koji je za pjesmu „Ja ti pjesmom kažem koliko te volim“ napisaotekst, a glazbu i aranžman Davor Totović.

P5050644Više od 300 posjetitelja u dvorani Vatrogasnog doma u Kaptolu najviše je glasova dalo sumještanki Moniki Jurić za pjesmu „Moj Kaptole“, autori TinJelušić, JelenkoTopić i Robert Vojvodić Bekrija, slijedi Zlatni vez izVelike s pjesmom  „Slavonska duša“, Krune Dražića i Marije Iličić, te mladaZagrepčanka Martina Barač i pjesma „Kud me ove ceste vode“, glazba ZdravkoVlašić, tekst Đurđa Habel, aranžman Ivica Plivelić i Zdravko Vlašić. Svi su nagrađeni diplomama i novčanim nagradama.

Publika je toplo primila nastupe Ivice Divjaka iz Našičke Breznice, Srećka

Tadića iz Berna, Švicarska, Ivone Kordiš i Stjepana Japarića iz Požege,

Mihaela Gregurića iz Feričanaca, te Sanje Krnić iz Đakova, a rukovodstvo festivala otvorilo je natječaj za pjesme koje će biti izvedene na 39. Festivalu Zlatni glas zlatne doline Kaptol 2013. (T)