Četvrtak, 21 Travanj 2016 10:01

„Zlatni glas zlatne doline 2016.“ emitirat će CMC i više lokalnih televizija

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIPREME ZA 42. TRADICIONALNI TAMBURAŠKI FESTIVAL U KAPTOLU POD MEDIJSKIM POKROVITELJSTVOM TJEDNIKA KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA -

KAPTOL - Jedan od naših najstarijih tamburaških festivala „Zlatni glas zlatne doline“ koji se u Požeškoj kotlini održava više od 40 godina i na kojemu su prve glazbene korake učinile Vesna Pisarović, Ivana Kindl, te brojni tamburaški sastavi među kojima su Od srca do srca, Arteški bunar, Evergreen, Šil dil daj i drugi, donijet će ove godine 20 novih pjesama, a stilski će biti pokriveni svi glazbeni pravci počevši od tradicionalog, pa do narodnog i pop stila.

Novost je što će ove godine biti poboljšana cjelokupna produkcija festivala jer će snimku emitirati CMC i više lokalnih televizija kontinentalne Hrvatske. Medijski pokrovitelj i ove godine je tjednik "Kronika požeško-slavonska".

Festivalske pjesme napisali su mnogi poznati autori kao što su Vladimir Smiljanić, Ivica Plivelić, Štefanija Soldan, Đurđa Habel, Alen Mozer, Slađan Poljak, Dario Balekić, Robert Vojvodić, Davor Magušić, Rajko Stilinović i drugi.

Među izvođačima je dosta poznatih imena tamburaške glazbe kao što su Željko Witovsky, Žeteoci, Slađan Poljak, Žute dunje i drugi, a festival svake godine daje priliku mladim solistima i sastavima s područja kontinentalne Hrvatske pa ove godine nastupaju solistice iz Zagreba, solisti iz Slatine i Našica, te sastavi iz Zagreba, Davora, Nove Gradiške, Lipovca, Osijeka, Đurđenovca i drugih mjesta (Sokak bez imena, Nemoj nikom reći, Lengeri, Zlatne strune, OK band, Jocker band, Hrvatice, pjevačka skupina Baće, Carevi duše itd).

U pripremi je festivalski album, a odlukom stručnog suda tijekom izvođenja pjesama dodijelit će se tri nagrade najboljim izvođačima, te glasovima publike, također tri nagrade.

Sve pjesme izvode se uživo u dvorani Društvenog doma u Kaptolu kraj Požege, a soliste će pratiti TS Posegana iz Požege pod ravnanjem Saše Botičkog.

Tekst: Vladimir Protić Foto: arhivska fotografija