Srijeda, 23 Svibanj 2012 15:07

Prijavljeno 313 filmova iz 45 zemalja

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

NAJAVLJEN 20. HRVATSKI FESTIVAL JEDNOMINUTNOG FILMA  -

POŽEGA – Organizacijski odbor GFR Film-Video Požega najavio je za ovaj tjedan od 23. – 25. svibnja održavanje jubilarnog 20. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova, koji će popratiti i niz manifestacija. Za ovogodišnji festival, istakao je prof. Željko Balog, predsjednik GFR-a pristiglo je 313 filmova iz 45 zemalja, a po prvi puta dolaze filmovi iz Cipra, Egipta i Kosova.

images- U ovih 20 godina festivala ukupno je bilo prikazano 64 filma požeških autora, najviše u početcima festivala, a „Požeške minute“ s 33 izabrana filma kao retrospektivu gledatelji će moći vidjeti u konferencijskoj dvorani Gimnazije. „Svjetske minute“ s izabranih 35 filmova stranih autora zainteresirani će moći vidjeti u četvrtak od 18 sati, također u Gimnaziji – najavio je Balog.

U službenom programu festivala gledat ćemo 60 filmova u petak u Gradskom kazalištu od 20 sati, a filmove će ocjenjivati ocjenjivački sud u sastavu, Paul Holmes iz Ujedinjenog kraljevstva, Ahmed Imamović iz BiH, Krešimir Mikić i Velimir Grgić iz RH, te Zvonimir Karakatić iz požeške udruge. Na festivalu se dodjeljuju nagrade Grand prix, zlatna, srebrna i brončana plaketa, nagrada UNICA-e i nagrada publike, te nagrada za najbolji hrvatski film.