Ponedjeljak, 17 Prosinac 2012 20:17

Povijesno nasljeđe HSP-a ne može stolovati u HDZ-u

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

HSP U KUTJEVU ODRŽAO KONFERENCIJU ZA NOVINARE  -

KUTJEVO - Hrvatska stranka prava nakon održanog sastanka s čelnicima podružnica ove stranke u Požeško-slavonskoj županiji na kojoj je bilo riječi o pripremama za predstojeće lokalne izbore, održala je konferenciju za novinare na kojoj se predsjednik stranke Danijel Srb osvrnuo na aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj.

Govoreći o padu kreditnog rejtinga Hrvatske, predsjednik HSP-a istaknuo je kako je ova stranka upozoravala da kreditni rejting Hrvatske ne ovisi o tomu ulazi li Hrvatska u EU ili ne već o sposobnosti Hrvatske Vlade da mijenja neke odnose i proračunu RH. PC178291

- Pokazalo se da Hrvatska ima slabu Vladu. Vladu bez vizije, Vladu koja je cijeli teret gospodarske krize prenijela na hrvatske građane kroz povećanje poreza, smanjenje plaća, otpuštanja radnika i stečajeve, dovodeći građene u situaciju da postaju sve siromašniji. Generalno siromašenje Hrvatske posljedica je politike ove Vlade - rekao je Srb dodajući kako je HDZ oduzimao i krao u prethodnom mandatu da bi putem Fimi-medije vladao Hrvatskom, dok sada kradu od hrvatskih građana na plaćama, porezima i režijama. Po njemu hrvatski građani ovakav teret izdržati neće te su to uz najavljeni porast nezaposlenosti za iduću godinu i pad aktivnosti hrvatskog gospodarstva, pokazatelji nesposobnosti Vlade da se nosi s krizom.PC178293

Srb je također upozorio kako se ne objavljuju rezultati popisa stanovništva jer on pokazuje da je unatrag deset godina Slavoniju napustilo 9,5 posto stanovnika, odnosno gotovo sto tisuća stanovnika koji masovno odlaze za Kanadu zbog čega je iz Budimpešte uspostavljena posebna linija koja svaka dva tjedna prevozi mlade obitelji ih Hrvatske za Toronto.

Početak proljeća rekao je dalje Srb donijet će vrhunac nezadovoljstva kako poljoprivrednika, tako i radnika.

- Bit će to trenutak kada će HSP znati prepoznati kao svoju odgovornost za hrvatsku sirotinju i kada će s njom ući u dogovore oko političke suradnje na potrebnim promjenama koje se moraju tada dogoditi - rekao je Srb.

Kada je riječ o predstojećim lokalnim izborima predsjednik HSP-a je istaknuo kako HSP kao stranka s jasnim i prepoznatljivim stavovima neće koalirati s HDZ-om koji je po njemu i osnovao HSP dr. Ante Starčević kako bi pokušao utjecati na politiku koju vodi HSP-a.PC178298

- Ne može povijesno nasljeđe pravaškog pokreta stolovati u HDZ-u. To mi ne dopuštamo i oko toga pregovora nema. Mi imamo svoju politiku na kojoj inzistiramo. Ovaj drugi HSP ima politiku kakva odgovara HDZ-u i oni će napraviti sve onako kako im bude naloženo pa ako HDZ odluči zatvoriti tu stranku zatvorit će je i to u javnosti treba biti prepoznato - zaključio je Srb.

 

V. Re i V. Pr.

 

O ulasku Hrvatske u EU

Mi smo mili protiv ulaska u EU jer nismo odredili hrvatsku vanjsku politiku i nismo napravili strategiju razvoja vlastitog gospodarstva. EU hoće otvaranje hrvatskog tržišta, mogućnost da ovdje ima jeftiniju radnu snagu i mogućnost plasmana svojih industrijskih proizvoda. Za to i postoje europski fondovi koji daju novce isključivo za određene namjene, a te su namjene otvoriti njima tržište. Mi trebamo one grane koje realno imaju šansu postaviti na noge. Mljekarstvo, mi smo u sporazumu s EU limitirali proizvodnju na manje od 70% naših potreba. Mi ne smijemo proizvoditi mlijeka da sve to popijemo, pa to nema smisla. Npr. Hrvatska je u nekoliko godina uvezla preko dva milijuna kanti za smeće, a istovremeno radnici Diokija štrajkaju, a oni proizvode materijal za to. Đuro Đaković radi kalupe a osječki Analit i Jugoplastika su nekada radili takve kante. Istovremeno naš Fond za zaštitu okoliša u koji dolaze novci koji su se dijelili svakako umjesto da su se gradovi subvencionirali da kupe kante za smeće od domaćih proizvođača. Ostali neka uvoze ali nema novaca iz Fonda. Bar nekoliko stotina ljudi bi na tome radilo, na hrvatskoj kanti za smeće koju rade drugi. Mi samo gasimo radna mjesta. Evo tekstilna industrija nam je u cijelosti propala a mogli smo napraviti program spasa za tekstilnu industriju i sačuvali ta radna mjesta – istakao je samo nekoliko primjera loše vođene gospodarske politike Danijel Srb.