Petak, 13 Studeni 2020 11:11

Objavljena imena kandidata na funkcije za županijske, gradske i općinske organizacije HDZ-a za unutarstranačke izbore 22. studenog

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

Dana 22. studenoga 2020. godine, na određenim biračkim mjestima, u vremenu od 8,00 do 19,00 sati, održat će se izbori za: predsjednike općinskih i gradskih organizacija HDZ-a, potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija HDZ-a, predsjednike županijske organizacije HDZ-a, potpredsjednike županijske organizacije HDZ-a, općinske i gradske odbore HDZ-a, izaslanike na izbornu skupštinu županijske organizacije.

Kandidate za dužnosti iz stavka 1. točke 1., 2., 3. i 4. ovog članaka biraju svi članovi odgovarajuće organizacije HDZ-a.

Kandidate za tijela i dužnosti iz stavka 1. točke 5. i 6. ovog članka biraju izaslanici izabrani na izbornim skupštinama temeljnih organizacija HDZ-a i izaslanici po položaju koji ujedno čine skupštine općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti.

U općinskim i gradskim organizacijama HDZ-a u kojima nisu ustrojeni ogranci, općinske i gradske odbore iz stavka 1.  točke 5. ovog članka biraju svi članovi općinske odnosno gradske organizacije HDZ-a.

Dana 6. prosinca 2020. godine, na određenim biračkim mjestima, u vremenu od 8,00 do 19,00 sati, održat će se: drugi krug izbora za predsjednike općinskih i gradskih organizacija HDZ-a, drugi krug izbora za predsjednike županijskih organizacija HDZ-a, izbori za županijske odbore i izbori za izaslanike na Opći Sabor HDZ-a.

Kandidati za općinske organizacije HDZ-a:

Za predsjednika HDZ-a općine Brestovac Zdravko Mandić, kandidati za potpredsjednike Tomisłav Čočić i Jozo Ilić.

Za predsjednika HDZ općine Velika Vlado Boban, kandidati za potpredsjednike Ivan Matijević i Antonija Pavlović.   

Za predsjednika HDZ-a općine Kaptol Damir Poljanac, kandidati za potpredsjednike  Nikolina Stanić i Darijo Lončarević.

Za predsjednika HDZ-a općine Jakšić Boško Obradović i Vjekoslav Grbeš,  kandidati za potpredsjednike Ana Pedić i Ivica Kovačević.

Za predsjednika HDZ-a općine Čaglin Dalibor Bardač, kandidati za potpredsjednike Alen Krajtner i Željko Šutić.

Kandidati za gradske organizacije HDZ-a:

Za predsjednika HDZ-a grada Kutjeva Ivica Malnar, kandidati za potpredsjednike Mario Filek 30, Kruno Petrović i Marko Jakeljić.

Za predsjednika HDZ-a grada Lipika Vinko Kasana, kandidati za potpredsjednike Mladen Dolić, Dejan Iličić i Slobodan Katunar.

Za predsjednika HDZ-a grada Požege Darko Puljašić, kandidati za potpredsjednike Ivan Radičević, Mario Pilon i Kruno Blažević.

Za predsjednika HDZ-a grada Pleternice Antonija Jozić, kandidati za potpredsjednike Luka Čirko, Domagoj Katić i Ivan Vukoja.

Za predsjednika HDZ-a grada Pakraca Anamarija Blažević, kandidati za potpredsjednike Mihael Andrijanić, Kristina Milek i Marijan Širac.

Kandidati za županijsku organizaciju HDZ-a Požeško-slavonske županije:

Za predsjednika HDZ-a Požeško-slavonske županije prof. dr. sc. Željko Glavić, kandidati za potpredsjednike Darko Puljašić uz 585 potpisa potpore,  Mile Pavičić uz 329 potpisa, Antonija Jozić uz 258 potpisa i Vinko Kasana uz 238 potpisa.