Ponedjeljak, 16 Studeni 2020 08:32

Antun Babić komentira izjavu bivše predsjednice: "trebalo je samo 5 minuta nakon izbora da zaboravi Hrvatsku i hrvatski narod"

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Ovo je trebao biti moj vikend za odmaranje od još nekoliko dugih i napornih liječničkih pregleda i testiranja. Nažalost, sve dok se Hrvatska valja u blatu kaosa, korupcije, izdaje i velike neizvjesnosti, a odgovornost hrvatskih političara prema svojim djelima sve je manja i arogantnija, za mene neće biti odmora. Ako bude potrebno, zadnjih pet minuta svojeg ovozemaljskog života posvetit ću pisanju i upozoravanju hrvatskog naroda što mu se događa, tko ga vodi u propast i moliti ću taj svoj narod da se konačno probudi i stane na svoje noge.

Danas, 15. studenoga 2020. pročitao sam veliki razgovor bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u antihrvatskom i ljevičarskom Novom listu. KGK poznajem već više od dvadesdet godina i trebao bih se prestati čuditi bilo ćemu što ona javno kaže kad je u pitanju njezin oportunistički i egoistički odnos prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu.

“TREBALO MI JE PET MINUTA DA SE OPORAVIM OD GUBITKA IZBORA” 

Međutim, KGK me natjerala danas da se još više čudim njezinoj neinteligenciji i omalovažavanju Hrvatske i hrvatskog naroda. Na pitaje novinara NL kolikom joj je dugo trebalo da se oporavi nakon poraza na predsjedničkim izborima ranije ove godine, KGK je, pokazujući (figurativno) još jedanput srednji prst hrvatskom narodu, rekla: "Iskreno, od rezultata izbora oporavljala sam se cijelih pet minuta".

Nevjerojatno, ako je i od ne baš vrlo inteligentne bivše predsjednice, to je previše za svaku osobu koja ima svoje dostojanstvo i koja je imala veliku društvenu poziciju i odgovornost koja dolazi s tako visokim i odgovornim društvenim položajem.

Ostaje mi samo zaključiti, kako je, što sam od samog početka njezinog izbora za predsjednicu RH javno iznosio, da sam bio u pravu da KGK nije na dužnost predsjednice države došla zato što je ona to željela i htjela, nego zato što je morala ispuniti zadaću koju su joj namijenili njezini strani šefovi i gospodari koji sjede u tajnim organizacijama i u većini država odlučuju tko će biti predsjednik države ili predsjednik Vlade, kao što su u zadnjih tjedan dana odlučili da u Americi mora pobijediti Joe Biden, a na Donald Trump. Doći će vrijeme kad će se otkriti da je i Plenković poslan iz istih krugova u Bruxellesu kako bi zaveo diktaturu u Hrvatskoj i priredio teren za provedu šire europske politike i strateških ciljeva u Južnoj Europi.

VAŽNO JE SAMO JESI ILI NISU SLUGA STRANIH GOSPODARA

Prema velikim prosvjedima potpore Donaldu Trumpu, koji su jučer održani u Washingtonu, vidimo da je polovica američkog naroda svjesna da su izbori bili namješteni i neregularni. Kao što nam je poznato, hrvatski je narod već toliko omamljen i izgubljen, da mu nije važno hoće li na predsjedničkim izborima pobjediti jedan Milanović, Josipović, Mesić, koji su bili otvoreni neprijatelji hrvatske države, ili jedna Kolinda Grabar Kitarović, koja je samo sluga svojih stranih gospodara.

Izjavom da joj je ("u trijeznom stanju") bilo potrebno samo pet minuta da se oporavi od poraza na predsjedničkim izborima te da nakon što se zatvore jedna vrata, otvore se druga, KGK je priznala kako je njezinom pripadnošću tajnim svjetskim organizacijama njezina financijska budućnost osigurana do kraja života. Njezina je samo zadaća, ma što radila, da svoj zadani posao obavi, a nakon toga je čeka nova nagrada i nova sigurnost.

KARAMARKO NAM DUGOJE OBJAŠNJENJE KAKO JE KGK POSTALA KANDIDAT HDZ-a NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA 2015.

To se bjelodano vidi nakon njezinog samovoljnog napuštanja dužnosti veleposlanice RH u Washingtonu (najprestižnije diplomatsko mjesto u svijetu) i odlaska na dužnost u NATO u Briselu. Tko je tada imao malo mozga u glavi, znao je o čemu se radi. No svaka je sumnja nestala nakon što je KGK iznenada nominirana za kandidata HDZ-a (treba pitati Tomislava Karamarka kako je do toga došlo) na predsjedničkim izborima 2015. godine. Ona je odluku da se vrati u Hrvatsku tada opravdavala svojom željom da pomogne hrvatskom narodu. Danas, nakon gubitka izbora, zbori kako je to za nju bila samo jedna od visokih dužnosti koja ju čeka na globalnoj razini, a hrvatski narod i njegovi problemi za nju su samo zadnja rupa na svirali. Za Kolindu Grabar najvažnija stvar u životu bila je o ostala - da izgleda kao manekenka, na što je trošila hrpe novaca, i da privlači poglede muškog svijeta.

Kako i Joe Biden pripada tim tajnim svjetskim organizacijama (i u kojima sjede multimilijarderi i vlasnici najvećih svjetskih korporacija), koje su mu omogućile da usprkos već vrlo nazočnoj demenciji i kognitivnim poremećajima postane predsjednik najjače oružane sile na svijetu i najvećeg svjetskog gospodarstva, s kojim su neprikosnoveno vladali sve dok 2016. za predsjednika SAD-a nije izabran Donald Trump, Kolinda Grabar je puna hvale za Joe Bidena. Ona to kao disciplinirana članica tih organizacija mora javno govoriti i podupirati.

HRVATSKI SE NAROD NE ŽELI SPASITI

Cijeli svijet, a s njim i naša Hrvatska, nalazi se na možda najvećoj i najopasnijoj prekretnici u povijesti čovječanstva. Osobno nemam nikakav recept za spas hrvatskog naroda, je sam hrvatski narod ne želi taj spas. Da želi i da zna politički misliti, ne bi odbacivao domoljube i ljude koji iskreno vole Hrvatsku i hrvatski narod, a uz to i znaju što bi trebalo učiniti, nego svoje povjerenje daju vucibatinama, kriminalcima, lopovima bezbožnicima i neprijateljima postojanja hrvatske države.

Kao što svi svjedočimo, sve veći broj ljudi mojih godina i onih koji su, na ovaj ili onaj način, bili dionici u stvaranju hrvatske države, umiru i odlaze na onaj svijet. Mnogi su otišli a da nisu iza sebe ostavili napisana svjedočanstva i svoje intimno razmišljanje o stvarnom stanju u Hrvatskoj danas. Na taj su način, uz dužno poštovanje za sve drugo dobro što su učinili, pomogli da se u Hrvatskoj dalje širi laž kako je u hrvatskoj sve stabilno i normalno.

Moja mi savjest nalaže da ne smijem varati i zavaravati svoj hrvatski narod i svoju domovinu Hrvatsku, ma kakvu cijenu zbog toga morao platiti.

Antun Babić

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Antun Babić je rođen 1947. u Pleternicidiplomirani je prevoditelj i tumač za engleski i hrvatski jezik, ima magisterij iz međunarodnih odnosa (Dublin City University, Irska) te još jedan iz međunarodnih odnosa i diplomacije (Washington International University).

Završio je Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova RH, a pohađao je još dva studijskih programa na sveučilištu u Pekingu te naTrinity College u Dublinu. Bio je savjetnik i prevoditelj za hrvatsku etničku zajednicu, Bank of New South Wales – Sydney te u Ministarstvu zdravstva Australije, referent za radne odnose i savjetnik za strane radnike u poduzeću Thomas Borthwick Co. – Melbourne i menadžer – koordinator Kadrovske službe u australskoj podružnici, američke automobilske kompanije Ford Motor Co.povratkom u Hrvatsku obnašao je razne dužnosti: bio je Glavni tajnik u Hrvatskoj Matici iseljenikasavjetnik za medije u Uredu Predsjednika Republike Hrvatskeglasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, prvi  privremeni predstavnik RH pri KESS-u  (danas OESS), šef kabineta ministra vanjskih poslova, opunomoćeni ministar, MVP, RH, osnivač i pročelnik Odjela za informiranje u Ministarstvu vanjskih, vanjskih poslova Republike Hrvatske, savjetnik u Vladi Republike Hrvatske (Kabinet ministra Petrovića) pomoćnik ministra u Ministarstvu povratka i useljeništva RH, opunomoćeni ministar, Veleposlanstvo RH u Pekingu, zamjenik veleposlanika  u Veleposlanstvu RH u Dublinu i Generalni konzul Republike Hrvatske i doajen konzularnog zbora u Melbourneu.

Glavni je urednik hrvatskih mjesečnika “Hrvatska istina” i “Hrvatska sloboda” (volonter) – Australija, urednik knjige “Facts about media in Croatia” (1993.). Glavni je urednik Biltena MVP-a na engleskom jeziku te Vodiča za povratnike u Hrvatsku. Objavio je radove “Kina i svijet u 21. stoljeću”, “Ustav EU nakon referenduma u Francuskoj i Nizozemskoj – kuda sada?”, “Međunarodno priznanje Hrvatske i Slovenije”.

Tajnik je Irsko-hrvatske poslovne udruge u Dublinu, član Instituta za Europska pitanja, član Dublin Irish Society of International Law te The Academy of Political Science – SAD. Odlikovan je Redom hrvatskog pletera i Spomenicom domovinske zahvalnosti. - o Antunu babiću navodi Hrvatski katolički radio