Utorak, 17 Studeni 2020 08:37

Gost Gradskog odbora SDP Požega predsjednik Peđa Grbin

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Predsjednik stranke SDP Hrvatske Peđa Grbin gostovao je u Požegi i nazočio predstavljanju novih kandidata ispred Gradske organizacije SDP-a Požega za predstojeće lokalne izbore u lipnju 2021. godine.

Kandidate koje je potvrdio Gradski odbor SDP-a predstavio je Ivan Vlahović, predsjednik GO SDP Požega. - Na 17. sjednici GO SDP-a Požega donesena je jednoglasna odluka da za gradonačelnika Požege bude kandidiran mr. sc. Mitar Obradović a za njegovog zamjenika dr. sc. Dinko Zima. Lokalni izbori nam se bliže i potrebno je na vrijeme izabrati kandidate za čelne funkcije ispred SDP-a.

IMG 5533Mitar Obradović, inače predsjednik Županijske organizacije SDP-a tako je kandidiran za funkciju gradonačelnika grada Požege. - Našim izborom za ove funkcije ukazana nam je velika čast i velika odgovornost. Zahvalni smo na toj potpori i nadam se da ćemo opravdati povjerenje koje smo dobili. Mi smo GO prezentirali naš program upravljanja gradom za koji mislimo da je primjeren jednoj europskoj Požegi, za razliku koje imamo sada i vladanje gradom kao ratnim plijenom. Ovo što se sada dešava u gradu dešavalo se od osamostaljenja Hrvatske, a kriteriji za dobivanje gradskih novaca su bili, tko je bliži gradskim strukturama, tko je bio bliže stranci na vlasti u gradu. Mi smo za grad u kojemu će svi imati iste mogućnosti.

 

IMG 5536

Podršku kandidatima osobno je došao dati i nedavno izabrani predsjednik na unutarstranačkim izborima u SDP-u, Peđa Grbin. - Ne samo ovdje u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji potrebne su promjene. Oni koji su dobili vlast shvatili su tu vlast kao priliku da pomognu sebi i bliskim osobama. Obogatili su se. Ono što je država za,mislila kao projekt Slavonija koji je trebao pomoći svim građankama i građanima ovog područja, koji je trebao pomoći da Slavonija prva dosegne razinu razvijenosti koju ima RH u cjelini, da smanjujemo razliku razvijenosti prema EU, pretvorio se u bankomat za odabrane. Mi u SDP-u tome želimo reći dosta. Zato izlazimo na lokalne izbore sa ljudima koji mogu donijeti tu promjenu. U Saboru RH pokrenut ćemo interpelaciju u kojoj ćemo od Vlade RH tražiti jasne odgovore, zašto se novac koji je namijenjen svim građanima, poduzetništvu u Slavoniji troši za potrebe odabranih stranačkih velikaša. To nije dobro i na taj način Hrvatska ne može ići naprijed.