Srijeda, 24 Ožujak 2021 09:12

Velički HDZ predstavio Daria Ivkovića kao kandidata za novog načelnika općine

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

VELIKA - Ispred zgrade općinske uprave Velika Općinski odbor HDZ-a Velika predstavio je kandidata za novog načelnika općine ispred HDZ-a. Kandidatu su došli dati podršku članovi HDZ-a, članice Zajednice žena Katarina Zrinski, predsjednici Temeljnih ogranaka HDZ-a općine Velika i članovi Općinskog vijeća Velika iz redova HDZ-a, koliko su dozvoljavale epidemiološke mjere a predstavljanje je obavio predsjednik OO HDZ-a Velika Vlado Boban.

IMG 6465 - Kandidat za načelnika Općine Velika ispred HDZ-a je Dario Ivković iz Velike. Želimo ovdje u Velikoj malo ranije javnost upoznati sa našim novim kandidatom za načelnika općine ispred HDZ-a. On je dečko iz Velike, 93. godište, dolazi iz obitelji hrvatskog branitelja, apsolvent je na Veleučilištu u Požegi. Protekli mandat bio je vijećnik u Općinskom vijeću. Dugo vremena bavi se političkim životom kao predsjednik Mladeži HDZ-a u općini Velika, predsjednik je Savjeta mladih Požeško-slavonske županije i međunarodni je tajnik u Savjetu mladih RH. Mi smo na Općinskom odboru donijeli jednoglasni zaključak da je Dario Ivković naš kandidat i ja mu kao predsjednik OO HDZ-a Velika želim svu sreću na izborima, a našu podršku članova HDZ-a i simpatizera će imati. Velika će uz podršku imati mogućnost nastaviti sve planove i programe koji su u tijeku i koji će doći - istakao je Vlado Boban.

Dario Ivković se i sam obratio medijima i zahvalio svima koji su mu došli dati podršku u kandidaturi za načelnika općine Velika. - U slijedeće četiri godine planiramo nastaviti istim tempom i istim entuzijazmom, provesti plinofikaciju i ostalih naselja koja još nisu dobila plin, nastaviti izgradnju sustava odvodnje u naseljima koja još nemaju kanalizaciju. Planiramo i u suradnji s ŽUC-om nastaviti kapitalna ulaganja u prometnice, posebno pravac Velika - Jankovac, koji osim boljeg prometnog povezivanja naše općine ima i turistički potencijal za cijelu Požeško-slavonsku županiju i budućnost koju vidimo u razvoju turizma. Naša vrata će biti otvorena za sve obrtnike, poduzetnike, OPG-ovce, mlade, studente koji su imaju želju pomoći nama, našoj općini, našoj zajednici kako bi i njima i nama bio bolji život u ovoj našoj općini Velika.

Podršku kandidatu dala je i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, koja je kandidatkinja za županicu Požeško-slavonske županije na predstojećim lokalnim izborima. - Želim kandidatu i svima koji idu u izbore puno uspjeha u ovo vrijeme kampanje i vrijeme do izbora 16. svibnja. HDZ obavlja časnu dužnost upravljanja u svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave i ja sam duboko uvjerena da će nakon 16. svibnja taj rezultat biti identičan. Imamo visoke ciljeve koje smo si zadali u prethodnim godinama i uz podršku Vlade RH i budućih vijećnika u Općinskom vijeću vjerujem u realizaciju svih projekata na području općine Velika. Proračuni lokalnih sredina su izmjenama zakona o lokalnom financiranju gotovo udvostručeni i povećano je povlačenje sredstava iz Europske unije. Dolazeći od Pleternice, preko Požege do Velike, vidimo brojna gradilišta koja su rezultat rada HDZ-a a to jamčimo i u budućnosti.IMG 6469