Petak, 26 Ožujak 2021 08:09

Za dogradonačelnika Požege predložen prof. dr. sc. Borislav Miličević

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Nakon održane 5. sjednice Povjerenstva HDZ-a za za Grad Požegu dobili smo priopćenje da je za požeškog dogradonačelnika izabran prof. dr. sc. Borislav Miličević.

On će na predstojećim lokalnim izborima biti kandidat HDZ-a zajedno s prof. dr. sc. Željkom Glavićem za gradonačelnika i zamjenika za Grad Požegu ispred HDZ-a. 

Nakon neslavnog završetka karijere gradonačelnika i početka karijere saborskog zastupnika Darka Puljašića, došlo je do promjene i HDZ kandidira nove ljude. To je dosadašnji vrlo uspješni ravnatelj Opće županijske bolnice Požega, profesor na Medicinskom fakultetu u Osijeku, sadašnji predsjednik Gradskog vijeća grada Požege i predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije, Željko Glavić, te kao dogradonačelnik dekan Veleučilišta u Požegi i profesor na Agronomskom fakultetu u Osijeku i Mostaru, te predsjednik Povjerenstva HDZ-a za grad Požegu, Borislav Miličević. Po novom zakonu grad Požega bira samo jednog zamjenika gradonačelnika.

Tako je bez svog mjesta zamjenika gradonačelnika uz Darka Puljašića bez funkcije ostao i Mario Pilon, a zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha, bit će kandidat za zamjenika župana Požeško-slavonske županije. Na tom mjestu je bio i u ranije dva mandata sa županom Marijanom Aladrovićem i prvom mandatu župana Alojza Tomaševića.