Subota, 17 Travanj 2021 08:26

Lokalni izbori su pred nama a naši čitatelji predlažu teme o kojima bi se trebalo raspravljati

Ocijeni sadržaj
(20 glasova)

KANDIDATI ZA GRADONAČELNIKE GRADA POŽEGE MOGLI BI ODGOVORITI NA OVA PITANJA I DATI SVOJE RJEŠENJE PROBLEMATIKE  -

Približavaju se lokalni izbori, a vi bi trebali ( čitatelji predlažu medijima) više dotaknuti prave probleme koje se tiču grada Požege, a koji svakodnevno tište građane. Evo ovo su neke od tema o kojima bi se trebali izjasniti i svi kandidati za gradonačelnike grada Požege, ne da samo pišu obećanja što će raditi, nego da objasne kako će riješiti nagomilane probleme koje dosadašnja gradska vlast nije rješavala. Njima su očito prioriteti bile neke druge stvari, pa su stoga i završili svoje karijere kako su završili.

Prijedlozi:

  1. Zašto grad ne rješava biciklistički promet u gradu? Svi gradovi oko Požege se svim silama trude riješiti biciklističke trake, staze te daju ili svoje novce iz proračuna ili europske novce. Pa pogledajte koliko staza imaju Našice, Đakovo, Osijek, Brod. Brod je unazad pustio nekoliko ugovora o izvođenju za lovu koju su dobili iz EU. To se da lako provjeriti. Naš grad to nije niti jednom spomenuo i nitko oko toga ni da pisne. Tko god da dođe u Požegu svi se čude.
  2. Zašto teretna vozila prolaze kroz grad  i uništavaju naše gradske ceste iako postoji signalizacija na ulazima u grad koji taj promet vode preko okolnih županijskih cesta i o čemu postoji obavijest na prilazima gradu. Zašto policija i grad ništa ne reagiraju? Požega nije u poziciji Pleternice gdje su sve glavne ceste ili državne ili županijske ceste i čije održavanje ne plaća grad.
  3. Zašto se po Sajmištu, Tabašnici i ostalim dijelovima grada dižu velebne zgrade čiji je ukupni broj stanova veći od propisanog u generalnom urbanističkom planu, pa se taj višak stanova vode kao uredi. Pa pogledajte taj nered u prostoru gdje nove zgrade strše nad ostalim kućama.
  4. Zašto je iz GUP-a izbačena odredba o tome kako se smije graditi na kosim površinama (brdu). Nastavno na to, zašto se svakom dopunom GUP-a, povećava etažnost, maksimalna izgrađenost i sl. Pa na što to sliči grad kad se ulazi od zapada?
  5. Zašto postoji debilna regulacija prometa, npr. Primorske koja se ulijeva u Županijsku, na najuži dio ulice kod Javnog bilježnika ili regulacija kod bivše Name ili kod Adiko banke.
  6. Zašto grad ne uvjetuje spoj staze preko željezničkog prijelaza kod starog autobusnog kolodvora već se samo stavi ograda koja pješake ostavi ni na nebu ni na zemlji?
  7. Zašto grad sam hortikulturno ne uredi kružni tok na Industrijskoj ili Park uz Orljavu koji je zaista u najjadnijem stanju nego ikada. Drveća sve manje a vrana sve više, tako da primjećujem sada svi izbjegavaju i šetanje kroz park.
  8. Izgrađuju se spomenici gradonačelnicima (novi trg) dok se npr. Županijska raspada. Kada je bila zadnja neka veća rekonstrukcija neke veće, glavne ceste u gradu? Ajmo se probati sjetiti. Rekonstruiraju se komadići cesta.
  9. Prije godinu dana i gradonačelnik i njegov zamjenik su upozoreni da je šetnica kraj Veličanke na nekoliko mjesta propala. Nitko nije niti mrdnuo prstom, iako je građevina još bila pod garancijom. Sada je još gore, a popravak će sada platiti sami građani, neće gradonačelnik, on se već namjestio i stručno rukovodi sanitetskim vozilima.

Dajte malo potaknite teme koje svi vidimo a o kojima nitko ne piše, upozorenja su i dopisi koje svakodnevno dobivamo od naših čitatelja. Evo iznosimo ih i na širi sud javnosti svih građana, ali i kandidatima za gradonačelnike da popune svoj predizborni program i progovore koju riječ o ovim problemima.