Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 15:12

HSS ide na lokalne izbore u nekoliko jedinica samostalno a u nekoliko u koalicijama

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Hrvatska seljačka stranka Županijska organizacija Požeško-slavonska najavila je na tiskovnoj konferenciji da na predstojeće Lokalne izbore izlazi u nekoliko jedinica lokalne samouprave. Tako će za Skupštinu županije izaći samostalno a nositelj liste za županiju bit će Franjo Odobašić, poljoprivrednik iz Poljanske koji je već nekoliko mandata bio vijećnik Skupštine županije i prepoznat je po velikoj borbi i zalaganju za poljoprivrednike, posebice stočare za koje se borio da dobiju poticaje i lokalnih proračuna općina i gradova, te županije. Bilo je dosta previranja i nekih izlazaka iz HSS-a no smatra da su pravi i istinski HSS-ovi članovi ostali vjerni stranci, da su se konsolidirali i kao najstarija politička stranka u Hrvatskoj nastavljaju dalje s političkim radom. Franjo Odobašić je predsjednik Udruge stočara Požeško-slavonske županije.

IMG 6944

 - Stranka je bila raspuštena, imenovan je posebni koordinator Dragan Marukić koji me je angažirao da pokušamo nešto napraviti na županijskoj razini i to smo učinili. Danas objavljujemo da HSS u Požeško-slavonskoj županiji postoji i da se neće ugasiti. Na predstojeće lokalne izbore izlazimo samostalno sa županijskom listom kojoj sam nositelj. U Gradu Lipiku nositelj liste je Vinko Strganac, u Općini Brestovac Slavko Lončarević, a u Općini Velika Franjo Odobašić. Dogovaramo i pregovaramo u ostalim lokalnim sredinama s drugim strankama, a na vrijeme ćemo objaviti o možebitnom dogovoru. Pokušat ćemo koalirati s nekim od stranaka, a sljedeći tjedan o tome ćemo više znati. Za sada je sigurno da na izbore izlazimo u koaliciji s HDZ-om u općini Kaptol, a pregovaramo u još nekim općinama i gradovima - istakao je Franjo Odobašić koji očekuje i dobar rezultat za HSS.

Na konferenciji za novinare bila je nazočna i Maja Svoboda iz Stražemana, koja je izrazila želju pomoći HSS-u u okviru svojih mogućnosti, a bit će stranačka kandidatkinja na listi za Skupštinu županije i na listi za vijeće Općine Velika. Ona dolazi iz poljoprivredničke obitelji koja se bavi vinogradarstvom i vinarstvom u Stražemanu.

 - Ako kao HSS uđemo u Skupštinu županije gurat ćemo ove za državu "male" projekte, a za nas seljake velike projekte, da se na selo vrati život seljaku i radniku. Sigurni smo da naši mladi neće bježati u tuđe zemlje nego će si sami stvarati radna mjesta na selu i u svojoj domovini, raditi i živjeti od djela svojih ruku - istakao je na kraju Franjo Odobašić kao nositelj liste za Skupštinu županije.