Petak, 18 Lipanj 2021 16:44

Konstituirana Skupština Požeško-slavonske županije, a za predsjednika izabran Vinko Kasana

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

POŽEGA -  Nakon provedenih Lokalnih izbora 16. svibnja Konstituirana je i Skupština Požeško-slavonske županije, koja sada ima manje vijećnika, ukupno 31 umjesto 35 vijećnika u prijašnjem sazivu. Na izborima u Skupštinu županije ušli su sa liste koalicije HDZ - HSU 18 vijećnika: Željko Glavić, Vinko Kasana, Marija Šarić, Miroslav Ivančić, Nikola Janković, Radoslav Vukoja, Jozo Buće, Ljerka Marukić, Marko Jakeljić, Danijela Rezo, Slavko Čakalić, Alen Krajtner, Marijana Matijević Pejić, Ivan Barišić, Robert Knežević, Antun Fričer, Miro Rašić i Štefica Stojčević. Sa liste koalicije Domovinski pokret - MOST ušlo je 7 vijećnika: Josip Ređo, Vedrana Vondrak, Dijana Krpan, Mirela Mezak Matijević, Hrvoje Galić, Damir Razumović i Draženko Kljajić. Sa liste SDP-a ušlo je 6 vijećnika: Luka Samardžija, Arijana Pospišil, Mitar Obradović, Martina Vlašić Iljkić, Dinko Zima i Vladimir Milković. Mandate su u mirovanje stavili slijedeći Vijećnici: Željko Glavić iz HDZ-a, Hrvoje Galić iz MOST-a te Mitar Obradović, Martina Vlašić Iljkić i Dinko Zima iz SDP-a. Zamjenjuju ih Milan Jurković iz HDZ-a, Sanela Grujić iz MOST-a, Marija Krizmanić, Kristina Šimić i Zoran Krejči iz SDP-a.

Pod predsjedanjem prvog vijećnika sa liste koja je dobila najviše glasova, liste koalicije HDZ - HSU, Vinka Kasane, vijećnici su položili prisegu, nakon koje je uslijedila himna i minuta šutnje za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

IMG 8482

Nastavilo se s izborom predsjednika Skupštine županije, a većinom glasova izabran je Vinko Kasana. Većinom glasova izabrani su i potpredsjednici Skupštine, Nikola Janković i Marko Jakeljić svi iz redova HDZ-a. Zbog toga su vijećnici oporbe za neke kandidate bili protiv a za neke suzdržani, jer nije prošao njihov prijedlog da drugi potpredsjednik bude iz redova oporbe.

Vijećnicima je na izboru i na funkcijama čestitala požeško-slavonska županica Antonija Jozić: - Nadam se i vjerujem u jednu demokratsku raspravu na sjednicama Skupštine, očekujem konstruktivne prijedloge i kritike koje ćete upućivati. Ispred nas su 4 godine u kojima želimo mijenjati situaciju u našoj Požeško-slavonskoj županiji na dobrobit i korist svih žitelja, naših 5 gradova, 5 općina razvijajući projekte koji će doprinijeti gospodarskom, kulturnom, društvenom, infrastrukturnom i svakom drugom razvoju naše županije.

Novo izabrani predsjednik Kasana čestitao je svim vijećnicima na izboru, pozvao ih na konstruktivan rad a u nastavku je pročitao točke dnevnog reda kojim se nastavio redovan rad Skupštine županije.