Četvrtak, 16 Svibanj 2013 11:36

I dalje zajedno s Ivicom Kovačevićem

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PREDIZBORNI SKUP KOALICIJE STRANAKA HDZ-HSP-HSS ZA OPĆINU JAKŠIĆ

 

JAKŠIĆ – Pod geslom „I dalje zajedno“ održan je predizborni skup koalicije stranaka HDZ-HSP-HSS za općinu Jakšić, koja je podržala dosadašnjeg načelnika općine Ivicu Kovačevića u njegovoj kandidaturi za budućeg načelnika općine i Milu Barišića za njegovog zamjenika, te zajedničku listu za općinsko vijeće. IMG 9271Podršku skupu i kandidatima dali su sadašnji župan Marijan Aladrović, nositelj liste za novu Skupštinu županije, kandidat za župana koalicije stranaka Alojz Tomašević i predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić, koji su se obratili skupu u starom vatrogasnom domu i iznijeli program koalicije za naredno razdoblje.

U svom izlaganju Ivica Kovačević je najviše posvetio planovima, jer što se tiče učinjenog, učinjeno je i više nego što je planirano prije četiri godine. To što smo učinili svi vidite, istakao je Kovačević, koji mandat načelnika obnaša već osam godina.

Kapitalni i infrastrukturni projekti

- Naš projekt koji je već u izgradnji je Dječji vrtić u Jakšiću, kojega ćemo u ovoj i slijedećoj godini završiti i opremiti. Planiramo urediti zgradu Stare škole i prenamijeniti u knjižnicu i čitaonicu te za potrebe rada udruga. U planu je dogradnja nove etaže na Osnovnoj školi, izgradnja dječjeg igrališta uz osnovnu školu te izgradnja i uređenje trga u centru Jakšića. HDZ Jakšić 2U prometnoj infrastrukturi planiramo izgraditi nogostup u Eminovcima, Rajsavcu i Cerovcu, izgraditi pristupnu cestu prema Dječjem vrtiću u Jakšiću, asfaltirati ulice u Eminovcima, Radnovcu i Jakšiću,, asfaltirati i urediti igralište uz osnovnu školu u Jakšiću, izgraditi kanalizaciju mrežu u Treštanovcima, Svetinji i Jakšiću, te izgraditi vodovodne i kanalizacijske mreže u Cerovcu, Granju i Tekiću, te na taj način svim stanovnicima s područja općine osigurati vodu iz vodovoda – ističe Kovačević, koji napominje da sada i mnoge druge stranke s područja Jakšića u svojim programima nude da će završiti ove započete projekte. – Ne trebaju oni ništa završavati, to ćemo završiti mi sami, jer kada sam prije osam godina postao načelnik samo je jedan dio Jakšića imao vodovod, a danas to imaju svi u Jakšiću i okolnim naseljima, a u ovom mandatu vodu i kanalizaciju će imati svi stanovnici i sva naselja općine Jakšić. Svoje započete projekte mi sami znamo i završiti.

Gospodarstvo i komunalno uređenje

- Za budući razvoj i zapošljavanje svakako je bitno dalje uređenje Gospodarske zone Šiljkovac u Jakšiću kojom ćemo osigurati uvjete za poslovanje malim i srednjim poduzetnicima. HDZ Jakšić 1Zaposlit ćemo i veći broj nezaposlenih s područja općine kroz program javnih radova kojima osiguravamo uređenje svojih naselja i objekata, a planiramo i osnivanje stručnog povjerenstva za rad projekata i bolje i brže iskorištavanje sredstava iz fondova Europske unije. Planiramo uređenje, proširenje i bolje održavanje groblja po svim naseljima općine, obnovu mjesnih domova, izgradnju dječjih igrališta u svim naseljima i izgradnju spomenika hrvatskim braniteljima u Jakšiću – rekao je Kovačević koji je u zadnjem mandatu već koristio financiranja iz raznih fondova za svoje projekte, te višestruko povećao proračun općine, a građanima osigurao potrebnu infrastrukturu.

Općina Jakšić će i nadalje sudjelovati u programu pomoći za starije i socijalno ugrožene, programu pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama, sufinancirati prijevoz srednjoškolaca, te pomagati i sufinancirati rad brojnih udruga na području općine od kulturnih, umirovljeničkih, sportskih i drugih