Četvrtak, 16 Svibanj 2013 11:30

Nezamjenjivi, radišni Mile Pavičić

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PREDIZBORNI SKUP KOALICIJE STRANAKA HDZ-HSS-HSU-HSP AS ZA OPĆINU KAPTOL  -

 

KAPTOL - Prošlo je još jedno mandatno razdoblje u kom ste nam povjerili da raspolažemo Vašim poreznim prihodima, a s obzirom da se nalazimo pred novim lokalnim izborima koji će se održati u nedjelju 19. svibnja, dopustite nam da podnesemo izvješće u što smo utrošili vaš novac, te u što ćemo ga utrošiti ako i nadalje dobijemo vaše povjerenje – istakao je na velikom predizbornom skupu Mile Pavičić, dosadašnji načelnik općine IMG 8800Kaptol i kandidat na koalicijskoj listi četiriju stranaka HDZ-a, HSS-a, HSU-a i HSP dr. A. Starčević. Na skupu u punoj dvorani Vatrogasnog doma podršku budućem načelniku dali su dosadašnji župan Marijan Aladrović, nositelj liste za buduću Skupštinu županije, predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić i kandidat za požeško-slavonskog župana Alojz Tomašević, koji su istakli program za županiju.     

Što je sve učinjeno u Kaptolu za proteklog mandata iznio je Mile Pavičić. – Izradili smo plansku dokumentaciju za uređenje gospodarske zone „Novi Bešinci“, sukladno zakonu te promjenama, uskladili smo i izmijenili „Prostorni plan Općine Kaptol“,

osigurali europska sredstva za izgradnju kanalizacijske mreže za naselja Češljakovci i Golo Brdo, osigurali kupnju zemljišta za gradnju parkirališta kod groblja u Kaptolu, ishodili svu potrebnu dokumentaciju za gradnju kanalizacijske mreže za sve ulice naselja Kaptol i Komarovci. Nabavili komunalni traktor s priključcima, a što se pokazalo kao bolja usluga. Uspostavili kvalitetnu vezu sa Požeško-slavonskom županijom, koja je investirala na području naše Općine i to kroz: uređenje županijskih cesta, vodotoka, uređenje javnih površina, izgradnja sustava navodnjavanja.

Gospodarstvo i komunalna infrastruktura

HDZ Kapto- Izgradili smo sustav javne vodoopskrebe naselja Ramanovci i Alilovci. Proveli drugu fazu javne odvodnje naselja Kaptol i Komarovci, rekonstruirali vodovodnu mrežu na kritičnim mjestima u Kaptolu te prošilrili mrežu u Novim Bešincima. Uredili parkiralište ispred crkve u Kapolu i rekonstruirali raskrižje u Kaptolu te uredili parkirališta i okoliš. Rekonstruirali elektro mrežu i javnu rasvjetu u Kaptolu. Izgradili spomen obilježje i centralni križ na groblju u Kaptolu. Organizirali odvoz smeća sa svih naselja Općine a godišnje ulagali oko 150 tisuća kn u održavanje nerazvrstanih cesta.

 Razvoj društvene infrastrukture

- Obnovili smo društveni i vatrogasni dom u Podgorju, elektrificirali zvonik u Alilovcima, pomogli obnovu kapele u Doljanovcima, izmjenili svu stolariju na svim društvenim domovima, izmjenili krovište na vatrogasnom i društvenom domu u Alilovcima, izmjenili krovište na staroj školi u Ramanovcima te unutrašnjost potpuno uredili. Donirali češkoj besedi sustav za grijanje i hlađanje za potrebe njihove glavne sale te započeli uređenje društvenog doma u Novim Bešincima. Uredili dječja igrališta u Ramanovcima, Doljanovcima, Bešincima i Novim Bešincima. Uredili stajališta za autobuse te postavili čekaonice. Nabavili peć za centralno grijanje te razveli mrežu grijanja u vatrogasnom domu u Kaptolu.U društveni dom u Češljakovicma te u vatrogasni dom u Golom Brdu postavili peć za grijanje te proveli postupak legalizacije svih općinskih objekata.

Ostale aktivnosti i pomoć stanovništvu

Subvencionirali prijevoz u srednje škole i subvencionirali članarine za školsku djecu za bavljenje gimnastikom, glazbom i plesom. Osigurali dar za novorođenčad u iznosu od 750,00 kn. Osigurali sredstva za provedbu socijanih programa te pomagali rad župnog Caritasa. Osigurali financijska sredstva te stručnu pomoć za rad svih udruga s područja naše Općine. Sufinancirali sva društvena događanja i manifestacije (Naše jaro, Vino kap, Pudarijada, Martinje, Vincelovo itd). Osigurali sredstva za protupožarnu zaštitu kroz financiranje vatrogastva, godišnje oko 150 tisuća kn,

potpomogli nabavku navalnog vatrogasnog vozila i kombi vozila za potrebe vatrogasnog centra Kaptol. Uredili web stranicu Općine i facebook stranicu za lakšu komunikaciju s građanima ali i zbog bolje informiranosti građana zbog čega smo proglašeni najtrasparentnijom općinom Požeško slavonske županije vezano za pristup javnost informacija.

 Nastavimo zajedno, pozvao je Mile Pavičić

HDZ KaptolPoštovani birači, svojim rezultatima, znanjem i stručnošću, a uz Vašu podršku spremni smo ovim tempom nastaviti i dalje. Svojim glasom podržite načelnika i zamjenika načelnika u njihovim idejama kao kandidate za članove Općinskog vijeća, vaše susjede, mještane i prijatelje koji nisu i neće Vas iznevjeriti.

Svoj glas dajte ljudima koji doprinose ovoj zajednici ne štedeći sebe i svoje vrijeme.

Glasajte za ljude koji ne mijenjaju svoje političke stavove zbog svojih osobnih interesa i koji svojim zalaganjem doprinose cjelokupnom razvoju naše Općine.

Naš cilj u narednom mandatu

- Završetak izgradnje kanalizacijske mreže svih ulica u Kaptolu te u naselju Komarovci. Nastavak izgradnje i završetak kanalizacisjke mreže u Alilovcima i Ramanovcima. Završetak kanalizacijske mreže u naseljima Češljakovcima i Golom Brdu. Stvoriti uvjete za početak rada gospodarske zone Novi Bešinci te dovršiti uređenje njihovog društvenog doma. Izgraditi dječja igrališta u ostatku općinskih naselja. Urediti nogometno igralište u Kaptolu za koje su radovi već krenuli. Izgraditi parkiralište kod groblja u Kaptolu. Nastaviti sa provedbom socijalnog i kulturnog programa. Sanirati sva „divlja“ odlagališta. Nastaviti s uređenjem svih društvenih i vatrogasnih domova. Izraditi projekt za izgradnju nogostupa u Kaptolu i Alilovcima.

Završiti rekonstrukciju javne rasvjete. Urediti sve vodotoke koji plave područja uz korito vodotoka. Održavati i modernizirati sve nerazvrstane ceste. Pomoći rad Župe sv. Petra i Pavla kao i rad Caritasa. Izraditi projektnu dokumentaciju za ostala naselja koja nemaju kanalizacijsku i vodoopskrbnu mrežu. Stvoriti preduvjete za gradnju dječjeg vrtića u Kaptolu.

Na kraju napominjem da općina Kaptol već ima spremne projekte za gradnju kanalizacijske mreže u Podgorju, Alilovcima, Ramanovcima, Kaptolu, Komarovcima, ali njihov intenzitet radova zasigurno će ovisiti i o pomoći opće države koja je unazad zadnje dvije godine zaobilazila Općinu Kaptol – završio je Mile Pavičić, načelnik općine koji s razlogom očekuje povjerenje birača i još jedan mandat za završetak započetog posla na razvoju Kaptola.