Srijeda, 22 Siječanj 2014 13:55

Probudite se iz zimskog sna

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

SDP POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE POZIVA LOKALNU VLAST  -

POŽEGA - Radovi u gradu Požegi, sudstvo, dopisništvo HTV-a, Institut za migracije te Požeški sportski savez bile su neke od tema o kojima se na konferenciji za novinare oglasila županijska organizacija Požeško-slavonskog  SDP-a. Pozivajući  gradsku i županijsku vlast da se probude iz dubokog  zimskog sna, predsjednik Požeško-slavonskog SDP-a Zdravko Ronko podsjetio je koji su sve radovi lani u ovo isto vrijeme bili u tijeku.
Zahvaljujući sadašnjoj Vladi ustvrdio je Zdravko Ronko požeški Općinski sud  teritorijalno će pokrivati daleko veće područje nego li do sada. Uz Požegu tako   prema prijedlogu Općinski sud pokrivao bi Novu Gradišku, Slavonski Brod, Orahovicu i Slatinu.
Govoreći o dopisništvu HTV-a u Požegi i SDP i HNS daju potporu da ono nastavi s radom ali ta potpora nije politikantska kao što je to kod pojedinaca koji u međuvremenu izlaze sa svojim potporama. Prema njegovim riječima kada grad Požega već s pet tisuća kuna mjesečno pomaže Portal 034  takvu novčanu potporu mogao je osigurati i za dopisništvo televizije.
Na konferenciji za novinare Ronko se osvrnuo i na otkazivanje ugovora o korištenju uredskog prostora Institutu za migracije i narodnosti, apelirajući na grad Požegu i Požeškog gradonačelnika da ne izbacuje ovaj područni centar Instituta koji koristi 20-ak četvornih metara prostora, a koji je jedini u Slavoniji.
Ispred HNS-a o požeškom sportskom savezu govorila je Tamara Puač. Nju je zanimalo po kojim se kriterijima pola milijuna kuna dodjeljuje NK Slavoniji i koji to vrhunski rezultat ima taj klub koji se natječe u trećoj ligi. Isto tako joj kao vijećnici nisu jasni ni kriteriji za podjelu klubova u pet kategorija po kojoj upravo onim klubovima kojima su dodijeljeni objekti, čijim bi se radom trebali financirati dodatno dobivaju još 140 tisuća kuna. HNS je stava da u Požegi nema mjesta za profesionalizaciju bilo kojeg sporta na uštrb građana Požege, zaključila je Puač, pitajući vijećnika Kazimira Baloga, predsjednika Gradskoga vijeća grada Požege Ninu Smolčića te gradonačelnika Vedrana Neferoviću je li se na tomu temeljio njihov predizborni program.
Ronko na pitanje novinara hoće li nazočiti otvaranju Glazbene škole, odgovorio je pitanjem kako da dođe kad nije dobio poziv. Odbacio je sve insinuacije da je on opstruirao projekt, jer on je projekt proveo u 95% dijelu, pa sigurno ne bi zaustavljao dovršenje Glazbene škole.