Srijeda, 29 Siječanj 2014 11:08

Želimo radikalne promjene i nudimo rješenja problema

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

OSNIVAČKA SKUPŠTINA MLADIH HDSSB PLETERNICA  -

PLETERNICA – Mladi HDSSB-a s pleterničkog područja osnovali su svoju organizaciju i za prvog predsjednika izabrali Josipa Klanfara. Na osnivačkoj skupštini prvi je govorio Antun Vitez predsjednik ove stranke u Kuzmici koji je istakao da među prisutnima vidi "buduće vijećnike, načelnike i gradonačelnike, župane pa i saborske zastupnike ali, prije svega, borce 'Za svoje'". Igor Gelenčir predsjednik ŽO mladih HDSSB-a je pozvao vršnjake da preko gradskih vijećnika od aktualne vlasti traže odgovore na sva pitanja i probleme koji ih muče te da ostanu živjeti u pleterničkom kraju. To je učinio i Vladimir Petošić, povjerenik GO HDSSB-a Požega. Predsjednik GO HDSSB Pleternica Vladimir Milković je istakao kako aktualna gradska vlast više vodi brigu o infrastrukturi, socijali i sportu nego o gospodarstvu pa mladi, zbog nedostatka posla, odlaze. - Kao stranka smo na prošloj sjednici Gradskog vijeća predložili amandman po kojemu bi se više novca iz proračuna izdvajalo za novorođenčad ali je on odbijen samo zato što smo to mi predložili – istakao je Milković te je najavio osnivanje novih ogranaka stranke.
Predsjednik ŽO HDSSB-a dr Dražen Đurović je kritički govorio o onima koji su 23 godine bile na vlasti u Hrvatskoj. - Mi želimo radikalne promjene i nudimo rješenja problema i za ovu sredinu i za županiju i za cijelu Hrvatsku. Kao stranka ne želimo u koaliciju s onima koji su Hrvatsku doveli na 'ove grane' nego ćemo tražiti partnere u onim snagama koje se do sada nisu kompromitirale – rekao je Đurović.
Za dopredsjednike organizacije mladih HDSSB-a Pleternice izabrani su Goran Bek i Ivan Crnković a za tajnicu Renata Baretić.