Subota, 08 Veljača 2014 10:25

Najavio održavanje 5. sjednice Gradskog vijeća

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

NINO SMOLČIĆ, PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA GRADA POŽEGA  -

POŽEGA – Predsjednik Gradskog vijeća grada Požege Nino Smolčić najavio je medijima novu 5. sjednicu Gradskog vijeća za srijedu, 12. veljače.
Osim sada već poznatih 17 točaka dnevnog reda, svi vijećnici i klubovi mogu još predložiti koju točku dnevnog reda, koju većina mora prihvatiti. Najzanimljivije točke o kojima će vijeće raspravljati su svakako Izvješće gradonačelnika Vedrana Neferovića, koje će podnijeti o svom šestomjesečnom radu od 01. lipnja do 31. prosinca 2013. godine.
Najavljivano osnivanje tima za potporu projektima od interesa za grad Požegu svakako će biti zanimljivo, jer u tim su pozvana oba saborska zastupnika, Zdravko Ronko i dr. Dražen Đurović, svi sadašnji nositelji dužnosti u političkom i gospodarskom dijelu grada Požege a pozvani su i svi koji mogu nešto učiniti za grad da se priključe. Predsjednik Nino Smolčić očekuje da će se svi i odazvati i pomoći gradu Požegi „kojima je na duši“, a i nakon obećanja da bi neki „radili i sa crnim vragom za dobrobit Požege“.
 - Odbor za zaslužne građane i priznanja dao je prijedlog odluke na gradsko vijeće da se razmotri prijedlog o dodjeli javnih priznanja grada Požege za 2014. godinu. koja će se dodijeliti na svečanoj sjednici proslave Dana grada. Požege. Za počasnog građanina grada Požege predložen je Mladen Markač, a za godišnju nagradu predložen je Zdravko Vujnović. Za Kolektivnu nagradu predložena je tvrtka Elektro-team, Gradski muzej grada Požege, tvrtka Dijamant Artuković a za životno djelo prim. dr. med. Dragutin Ivanović i Dragutin Štirmer – najavio je Nino Smolčić.  
Vijećnici će donijeti i odluke o zakupu poslovnog prostora, pa i prostor bez naknade koji su u vlasništvu grada, promijenit će se pravilnik o stipendiranju studenata, te donijeti izmjena Odluke o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe grada Požege, kojom će ubuduće upravljati ravnatelj. Grad je odlučio osnovati i novu javnu ustanovu koja bi u budućnosti upravljala sa svim sportskim objektima u vlasništvu grada Požege.
Kako je trenutno jedno zatišje na političkoj sceni grada Požege, očekuje se burno na aktualnom satu i puno pitanja. Šteta što aktualni sat traje samo pola sata, jer uglavnom svi vijećnici ne stignu postaviti svoja pitanja.