Četvrtak, 13 Veljača 2014 21:22

Požeške laburistice su bile u pravu kad su podnijele kaznenu prijavu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

 

ODRŽANA JE NELEGALNA SJEDNICA KOJU JE ŠTITIO LESAR  -

LABURISTI IZ STRANKE IZBACILI ČLANICE KOJE SU UKAZIVALE NA KAZNENA DJELA

 

POŽEGA – Kada su tri požeške laburistice, Božena Kurečić, Danica Martinović i Renata Pejnović ukazale svojim istupom u javnosti da je u Gradskom ogranku Hrvatskih laburista Požega došlo do kršenja statuta, da je održana nelegalna skupština, da su žene diskriminirane u tom ogranku, cijela organizacija, po vertikali do samog predsjednika Dragutina Lesara, na njih je osula niz optužbi i negacija svega učinjenog. Na kraju su ih kao neposlušne i izbacili iz stranke. Tada su one podnijele i prijavu Državnom odvjetništvu zbog krivotvorenja zapisnika protiv Dubravka Hranjeca iz Požege i Dragutina Lesara zbog neprijavljivanja tog saznanja.

 

IMG 8295Nedavno je Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podnijelo optužnicu Općinskom sudu u Požegi protiv Dubravka Hranjeca zbog kaznenog djela krivotvorenja službene isprave iz čl. 279. i krivotvorenja isprave po čl. 278. KZ.

 

- Ovo je dokaz da svaki pojedinac ma koliko bio mali može nešto učinit za pravednost, za moral, za etiku. Svi okrećemo glavu, hrvatska se dići da je katolička zemlja, a toliko imamo kriminala i zloće. Kriminal počinje od najmanje sitnice. Podnesena je prijava, ispitani su svi navedeni koji su prisustvovali i koji nisu sjednici i očito se našlo dovoljno da se dalje procesuira. Ja sam bila u pravu i očito je da je gospodin Lesar i njegova tajnica Maja bili jako zločesti kad su nas onako napali. Optužili su nas da nas je netko platio, nisam priznala ni njihov sud časti i ispisala sam se iz stranke – priča Božena Kurečić, jer ne želi biti u stranci u kojoj ne trebaju niti njeno srce niti njen um, a još su joj i prigovorili da je stara, iako je onda još bila u radnom odnosu kao medicinska sestra, a sada je u mirovini. – Sada nisam član niti jedne stranke iako smatram da svaki čovjek od svoje zgrade pa nadalje treba sudjelovati u radu javne uprave i upotrijebiti svoja znanja i sposobnosti za dobrobit zajednice u kojoj živi. No ja sa pokvarenima ne mogu biti u istom kolu.

 

IMG 8304Našem društvu treba malo više reda i poštenja, ali treba i građanske hrabrosti napraviti jedan iskorak. – Istina je gola, a oblači je svatko kako hoće, no ipak istina na kraju dođe na vidjelo dodaje Božena Kurečić.

 

Kako po pričanju članova Lesar za Hranjeca ima visoke planove nije mu kasnije bilo teško da se nastavi obračun niti sa ostalim „nepoćudnim“ članovima pa je tako potjeran i Stjepan Nemet, predsjednik pleterničkog ogranka, kada su stranku napustili i svi članovi ogranka a uskoro i članovi iz kutjevačkog ogranka.

 

Kako su i do sada na području Požeško-slavonske županije laburisti osvojili vrlo malo glasova a Dubravko Hranjec u gradu Požegi tek 2,24% glasova, ova stranka zbog ovakvih afera ostaje i dalje na marginama politike.