Četvrtak, 13 Veljača 2014 10:11

Bez koalicijskih partnera prijedlog za imenovanje ravnatelja JVP nije prošao

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

BURNA 5. SJEDNICA POŽEŠKOG GRADSKOG VIJEĆA  -

POŽEGA – Da će to biti jedna od burnih sjednica potvrdio je predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić ( nezavisna lista) koji je pet minuta prije same sjednice sazvao tiskovnu konferenciju, na kojoj je najavio da svom koalicijskom partneru i gradonačelniku Vedranu Neferoviću (HDZ) neće dati podršku za sve predložene točke dnevnog reda. IMG 8074– Nisam član Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe niti sam u kojem trenutku mogao utjecati na rad postrojbe. Obzirom da se na dnevnom redu nalazi točka o izmjeni Statuta JVP i imenovanju ravnatelja, vijećnik Balog i ja smo se dogovorili da nećemo podržati taj prijedlog, dok god ne dođe ključno rješenje ( misli od inspekcije op.a.) tko tamo ima kompetencije, koga se tamo imenovalo, na koji način i kakve će to imati posljedice za rad. Jedva čekam da dođe to rješenje, da vidim tko to u posljednjih osam godina radi u toj postrojbi, da li su ljudi koji su tamo upravljali, štitili imovinu privatnih i pravnih osoba – rekao je Nino Smolčić, koji ističe da je gradonačelnika kao koalicijskog partnera upoznao s činjenicom kako će glasati.
Ova točka dnevnog reda svakako ne bi prošla na sjednici jer za nju po ranijim podjelama između vlasti i oporbe u ovom slučaju nema dovoljno ruku. No kako vijećnik Zdravko Ronko (SDP) nije već nekoliko puta došao na sjednicu, a nije ovaj puta niti Marica Zovko (SDP), oporba je svojim nedolaskom gotovo podržala tu točku. U općoj pomutnji, jer se glasalo čak dva puta, a četiri puta brojalo i svaki puta pogrešno, netko iz oporbe je podržao svojim glasom osam HDZ-ovih ruku, devet glasova za ipak nije bilo dosta.
IMG 8078Vijećnici nisu bili suglasni niti oko šestomjesečnog izvješća gradonačelnika, jer je po jednima bio izvrstan, po drugima štur, a po trećima preopširan s puno podataka koje nisu stigli proučiti, no većinom glasova je usvojen, kao i ostale točke dnevnog reda. Tako će ubuduće sportskim objektima grada Požege upravljati novo osnovana Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima.
 

 

Neke udruge su obilato dobivale „potpore“
Da je isplativo bilo osnovati udrugu, a još više baviti se „automobilizmom“, pokazao je odgovor na pitanje vijećnika Ante Šolića, koliko su za vrijeme bivšeg gradonačelnika Zdravka Ronka Udruga ljubitelja Formule 1 i Udruga auto moto klub Požega dobivali sredstava iz proračuna i za što su utrošena. - Financijska potpora Udruzi ljubitelja Formule 1 u 2009. godini je bila za veliku nagradu 25 tisuća kuna, u 2010. po zaključku gradonačelnika za dovršetak igrališta u Završju 20 tisuća kuna, a u 2011. za kupnju kartinga 5 tisuća kuna. IMG 8081Tu se javio gospodin predsjednik Ivan Ril tih godina za donacije. Što se tiče Auto moto kluba Požega oni su dobili po zaključku gradonačelnika 2012. godine 20 tisuća kuna, zatim 2.500 kn, 1.200 kn, u 2013. godini 15 tisuća kuna, pa 40 tisuća kuna, a za 2014. godinu su tražili 238 tisuća kuna – odgovorio je gradonačelnik Vedran Neferović. IMG 8083Koliko je koja od udruga napravila od tih dobivenih donacija, ne malih, tek će se vidjeti, jer će netko sada povući i pitanje opravdanja tih ne malih sredstava. Mnoge udruge iz kulture mogu samo sanjati o takvim iznosima, a posebno oni koji se bave izdavaštvom.