Srijeda, 05 Studeni 2014 10:13

Glas ću dati za proračun koji potiče zapošljavanje i razvija poduzetništvo

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

NEZAVISNI VIJEĆNIK POŽEŠKOG VIJEĆA MIRO RAŠIĆ IZAŠAO S PRIJEDLOZIMA ZA PRORAČUN O KOJIMA ĆE OVISITI I NJEGOV GLAS  -

 POŽEGA – Prije nego se donese proračun grada Požege, sa svojim prijedlozima, koje je predlagao i do sada na sjednicama vijeća, izašao je nezavisni vijećnik Miro Rašić, a tiču se poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva u gradu Požegi. Obraćanje medijima održao je rano ujutro ispred gradske kuće te svoje prijedloge predao u pisarnicu grada naslovljene na gradonačelnika i Vijeće grada Požege.

IMG 5139- Životi naših građana ovisit će o donesenom proračunu, a ja ovo cijelo vrijeme dok sam gradski vijećnik zalažem se za poticanje realnog sektora. Svi slavodobitno pjevaju i hvalisaju se u kampanjama pred izbore, a kad nova vlast zasjedne u svoje fotelje dogodi se da svatko radi što je njemu gušt. Ili rade kružne tokove i prave spomenike, drugi grade igrališta i šetnice. Sve je to lijepo i krasno, pohvaljujem to, ali smatram da trebamo ići nekim prioritetima, poticanje zapošljavanja što je ključ svega, poticanje da svaki mladi čovjek koji krene u školu, za kojega se ovdje dodjeljuje jednokratna naknada kad se dijete rodi – ističe Rašić, a da se poslije ne brine za mlade ljude koji odlaze bilo na školovanje, bilo u potrazi za radnim mjestom i više se ne vraćaju. On želi svojim prijedlozima to zaustaviti.

00000001Predlaže da se sufinancira otvaranje novih poslovnih subjekata, obrta i malih poduzeća te sufinancira zapošljavanje jednokratnim poticajem za svaku novozaposlenu osobu u iznosu od 5 tisuća kuna i sa 12 mjesečnih poticaja u visini 20% bruto plaće i to do 1.000 kuna mjesečno. Svima koji započnu obavljanje registrirane djelatnosti dodijeliti jednokratni poticaj od 5 tisuća kuna.

 - Ove prijedloge sam predlagao i na redovnim sjednicama Vijeća, ali nisam naišao na sluh, namjerno ili nenamjerno, no ja ću ustrajati na svojim prijedlozima. Pravovremeno zato predajem ovaj prijedlog s apelom da se uvrsti u proračun za slijedeću godinu. To će biti preduvjet ujedno mojem sudjelovanju u raspravi o proračunu, o izdvajanju novaca za manifestacije, za cirkuse i kojekakve nerealne stvari – kaže Rašić koji napominje da će u tom slučaju i uskratiti svoj glas za proračun.