Ponedjeljak, 09 Veljača 2015 08:58

Nije pristigao niti jedan zahtjev za ispisom iz članstva

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HNS ČAGLINA DEMANTIRA ISTUP NEKOLICINE ČLANOVA -

ČAGLIN - Kao povjerenik HNS-ove podružnice Čaglin oštro demantiram neistinite i neutemeljene tvrdnje koje su iznesene na konferenciji za medije na čelu s bivšim predsjednikom čaglinskog HNS-a i nekadašnjim zamjenikom načelnika općine Čaglin te s ponosom mogu istaknuti da sam svoj posao uvijek obavljao na dobrobit svih građanki i građana Čaglina – istakao je novo imenovani povjerenik HNS-a za općinu Čaglin, Ivan Đurina

- Prvo bih istaknuo da je HNS stranka koju čini gotovo 45 000 članova, što mnogi vrlo često zaboravljaju, a to je snaga koju niti jedan pojedinac ili bilo čiji osobni interesi nisu niti mogu na bilo koji način ugroziti. Do sada smo se često susretali s pokušajima opovrgavanja snage HNS-a, ali o rezultatima, političkoj relevantnosti i vjerodostojnosti svaki put su odlučivali birači. Napominjem kako se u Središnjem uredu HNS-a dnevno provodi revizija članstva, jer su u mnogobrojnoj organizaciji kao što je HNS dolasci i odlasci članstva svakodnevna pojava, ali iz Čaglina do sada nije pristigao niti jedan zahtjev za ispisom iz članstva od 70 članova koliko ih ima u Čaglinu – nastavlja Đurina koji smatra da je to dio političkog folklora te da su oni svojim istupom željeli samo malo medijske pažnje.

U svom odgovoru napominje da nije tražio od direktora Komunalca Čaglin d.o.o. Tihomira Brišu podršku za ovogodišnji proračun niti je od njega tražio da lobira s vijećnicima HSS-a i HDZ-a ili njihovim predstavnicima. Program za javne radove za 2014. godinu nije predao budući da su prioritet imale jedinice lokalne samouprave koje se stradale od poplava. - Moja moralna i etička načela nalažu da se prema najugroženijim skupinama u društvu ponašam odgovorno, a oduzimati onima koji nemaju i pritom davati lažne informacije o šteti od poplava na području općine Čaglin potpuno su neprihvatljive – kaže Đurina koji odbacuje i tvrdnje da je zaposlio kćer i zeta, budući da mu se kćer već pet godina nalazi na Zavodu za zapošljavanje, s jednim kratkim prekidom u 2013. godini, dok je zet sa svim potrebnim kvalifikacijama zaposlen u Javnoj vatrogasnoj postrojbi. - Mogu reći da sam ponosan što sam osposobio teretanu u sportskoj dvorani koju mogu koristiti svi građani, učenici i studenti, brojne sportske udruge, branitelji i svi ostali, a ovim putem se zahvaljujem svima koji su volonterski sudjelovali u realizaciji tog projekta, među kojima je i moj sin.

Na optužbe da su mi visokoobrazovani ljudi prijetnja podsjećam da sam kao načelnik Općine uvijek smatrao da mlade i kvalitetne ljude treba zapošljavati, a među onima koji me sada prozivaju je i osoba koja je upućena na osposobljavanje za pisanje projekata za Europsku uniju, dok su neke osobe mogućnost besplatnog obrazovanja čak i odbile – zaključuje Đurina koji je reagirao na istup nezadovoljne nekolicine članova HNS-a Čaglin koji su najavili napuštanje stranke.

Tekst/Foto: Vladimir Protić