Utorak, 10 Veljača 2015 13:39

Širenje pravaškog kišobrana u Požegi

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

HSP DR. ANTE STARČEVIĆ POTIČE SURADNJU PRAVAŠA -

 POŽEGA – Čelništvo HSP dr. Ante Starčević održalo je tiskovnu konferenciju u Požegi, u kojoj je započelo ostvarivanje stare ideje koju je predložila upravo ova stranka, okupljanja pravaških stranaka pod Pravaškim kišobranom. Dalji zajednički nastupaju HSP dr. Ante Starčević Požega kojeg vodi Dražen Muljević i Hrvatska čista novoimenovani koordinator za Požeško-slavonsku županiju Miroslav Penavastranka prava Požega koju vodi Marko Franekić.

 Ovom potpisivanju suradnje nazočili su predsjednik stranke prof. Ivan Tepeš, dopredsjednik Dario Marenić, glavni tajnik Pero Ćorić, predsjednik Glavnog stana dr. Tomislav Vlajnić, te novoimenovani koordinator za Požeško-slavonsku županiju Miroslav Penava. On će u skorije vrijeme formirati podružnice u općinama i gradovima u kojima još ne postoji osnovana stranka, te pristupiti formiranju Županijskog vijeća HSP dr. Ante Starčević za Požeško-slavonsku županiju, čime će otpočeti i pripreme za nadolazeće parlamentarne izbore u koje stranka ulazi kao članica Domoljubne koalicije.

- Stranački ustroj mora završiti do 14. ožujka kada imamo Glavni stan u Virovitici i od tada kreće kampanja za predstojeće parlamentarne izbore. Naš prvi cilj je da očuvamo jedini izvorni hrvatski svjetonazor, pravaštvo. U tome smo uspjeli, a dalje razvijamo naš projekt Pravaški kišobran, a danas evo potpisali smo sporazum o suradnji s HČSP. Pokazali smo da možemo suzbiti neke osobne i parcijalne interese i zajedno s njima da promičemo pravaški svjetonazor. Mi smo to pokazali s HDZ-om i drugim partnerima i u Domoljubnoj koaliciji da svi zajedno pokažemo svoju snagu u nekoliko izbornih ciklusa, pobjedama u izborima za EU parlament, veličanstvenoj pobjedi na lokalnim izborima i točka na 'i', pobjeda na predsjedničkim izborima naše zajedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović. Mi kao ozbiljna stranka idemo prema završnom cilju. Pravaštvo je danas aktualnije više nego ikad u svojoj dugoj povijesti od 154 godine. Na žalost Hrvati su uvijek bili pod nekim „B“ od Beča, Budimpešte, Beograda, a danas je to Brisel. Naša stranka će biti korektiv svakoj budućoj vlasti – istakao je Pero Ćorić, koji ističe da pravaši uvijek dobivaju oko 200 tisuća glasova na izborima, no raspršeni su kroz nekoliko pravaških stranaka. Upravo njihov projekt okupljanja pod Pravaški kišobran ide za ujedinjenjem tih pravaških stranaka i dobivanje boljih izbornih rezultata.

Tekst/Foto: Vladimir Protić