Četvrtak, 25 Lipanj 2015 13:10

Aktualna Vlada RH u županiju uložila 600 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TISKOVNA KONFERENCIJA SDP O POŽEŠKOM PRORAČUNU I ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI -

POŽEGA – Predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije i saborski zastupnik Zdravko Ronko održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je negirao izjave saborskog zastupnika i županijskog vijećnika Franje Lucića na 13. sjednici Županijske skupštine. - Na istoj toj sjednici Frano Lucić sam je sebe demantirao jer je zahvaljujući Vladi Zorana Milanovića županijski proračun povećan za 30, 5 milijuna kuna na ime doznake za razminiranje 3,7 milijuna m2 poljoprivrednih površina županije. Prava istina da županija i jedinice lokalne samouprave nikada u povijesti ove države nisu dobile više, nego u razdoblju 2012. – 2015. godina u mandatu Vlade Zorana Milanovića. U tom razdoblju u Požeško-slavonsku županiju upumpano je više od 600 milijuna kuna bez sredstava Ministarstva poljoprivrede – istakao je Ronko, ostavljajući da samozvani ministar poljoprivrede objasni sredstva koja su došla posebno iz Ministarstva poljoprivrede. Samo u Pleternicu od Vlade je došlo 120 milijuna kuna i takvo što do sada Pleternica nije mogla ni sanjati, te je najveće gradilište danas iako tandem Jozić – Lucić s time nema ništa jer to su investicije države. I u općinu Jakšić do sada su najveća ulaganja do sada od 12, 3 milijuna kuna iako se načelnik baca drvljem i kamenjem na ovu vlast.
Ronko se osvrnuo i na požeški proračun te optužio gradonačelnika Vedrana Neferovića da obmanjuje i laže građane, jer svoju nesposobnost pravda smanjenjem proračuna od 6 milijuna kuna za koje optužuje Vladu RH. Da je to smanjenje daleko manje, po Ronku tek 3,4 milijuna, a zaboravilo se i na 1,9 milijuna kuna sredstava kojim je država kompenzirala taj manjak većim doznakama pomoći iz državnog proračuna. Smanjenjem prihoda od poreza na dohodak sami građani su dobili više sredstava za potrošnju, što se pozitivno pokazalo na razini cijele države.
Sjednica Gradskog vijeća i primljeni materijali jasno pokazuju da proračun grada Požege nije smanjen, nego povećan za 9 milijuna kuna, no ulaganja grada su ipak izostala, pogotovo u prigradskim naseljima.
AGM KRUNA