Petak, 28 Kolovoz 2020 11:22

Do 31. kolovoza još možete upisati svoje dijete u Dječji vrtić Bambi Kaptol

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

Dječji vrtić "Bambi" Kaptol objvio je natječaj za upis djece u dječji vrtić. Natječaj je otvoren do 31.08.2020. godine. 

Prijavom na natječaj roditelji su suglasni da dječji vrtić „Bambi“ Kaptol kao voditelj zbirke osobnih podataka može prikupljati, obrađivati i koristiti osobne podatke u svrhu postupka provedbe natječaja u skladu sa zakonskim propisima.. Prednost pri upisu sukladno Odluci osnivača ostvaruje dijete koje: - zajedno s oba roditelja ima prebivalište u Općini Kaptol, - dijete koje zajedno sa samohranim roditeljem ima prebivalište u Općini Kaptol, - dijete kojem je dodijeljen skrbnik ili je smješteno u udomiteljsku obitelj, neovisno o - njegovom prebivalištu, ako njegov skrbnik ili udomitelj ima prebivalište u Općini Kaptol Ukoliko se sva djeca ne mogu upisati, prednost pri upisu u Vrtić ostvariti će se prema kriterijima utvrđenim Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju primjenom metode bodovanja:

Kriterij Broj bodova - Djeca zaposlenih roditelja 3 boda za svakog zaposlenog roditelja Djeca u godini prije polaska u osnovnu školu, 3 boda Djeca samohranih roditelja, 3 boda Djeca u udomiteljskim obiteljima, 2 boda Djeca s teškoćama u razvoju, 2 boda Djeca iz obitelji s troje ili više djece, 1 bod za svako maloljetno dijete u obitelji Djeca roditelja koji primaju doplatak za djecu, 1 bod Djeca roditelja žrtava ili invalida Domovinskog rata, 1 bod Djeca čiji se jedan ili oba roditelja obrazuju, odnosno ostvaruju status redovitog studenta ili učenika, izjednačavaju se u svojim pravima na ostvarenje prednosti sa zaposlenim roditeljima.

Radi ostvarenja prednosti pri upisu djeteta roditelji su dužni uz Prijavu za upis djeteta priložiti dokaze o činjenicama bitnim za ostvarenje prednosti pri upisu Članka 4. ove Odluke : 1. Za dijete zaposlenih roditelja i redovite studente / učenike – potvrdu poslodavca o zaposlenju roditelja, za roditelje zaposlene u inozemstvu službeni prijevod odgovarajuće potvrde kojom se dokazuje činjenica postojanja ugovora o radu, odnosno činjenica mirovinskog osiguranja temeljenog na radu; za redovne studente / učenike potvrda fakulteta / škole o statusu redovitog studenta ili učenik, ne stariju od dana objave javnog poziva natječaja.

2. Za dijete iz obitelji s troje ili više djece – presliku izvoda iz matične knjige rođenih ostale malodobne djece u obitelji.

3. Za dijete s teškoćama u razvoju – presliku mišljenja stručnog povjerenstva osnovanog po propisima iz područja socijalne skrbi ili odgovarajući medicinski i drugi nalaz, mišljenje i rješenje nadležnih tijela, ustanova i vještaka.

4. Za dijete samohranog roditelja – presliku smrtnog lista, smrtovnice ili izvatka iz matice umrlih za preminulog roditelja, te drugo uvjerenje nadležnog tijela kojim se dokazuje da roditelj sam skrbi i uzdržava dijete.

5. Za dijete u udomiteljskog obitelji i djecu pod skrbništvom – presliku rješenja nadležnog tijela.

6. Za dijete roditelja žrtava i invalida Domovinskog rata – presliku rješenja nadležnog ministarstva o statusu žrtve ili invalida Domovinskog rata.

Uz ispunjeni obrazac Prijavnice za upis djeteta u Vrtić, roditelji su dužni priložiti: - presliku izvoda iz matične knjige rođenih - kopiju osobne iskaznice svih članova obitelji, - kopiju knjižice imunizacije, - potvrdu nadležnog liječnika djeteta.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na stranicama Vrtića: www.djecji-vrtic.opcina-kaptol.com