Petak, 28 Kolovoz 2020 11:45

Do 2. rujna možete podnijeti prijedlog za dodjelu Javnih priznanja za Dan općine Jakšić

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

Na temelju članka 16. Odluke o kriterijima, načinu i postupku za dodjelu javnih priznanja Općine Jakšić («Službeni glasnik Općine Jakšić broj 97/15) općinski načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, raspisuje Javni pšoziv za dodjelu javnih priznanja Općine Jakšić.

  1. Nagrada Općine Jakšić dodjeljuje se osobama s područja Općine Jakšić, dodjeljuje se za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja fizičkim i pravnim osobama za zasluge u teorijskom i praktičnom radu u unapređivanju  gospodarstva, znanosti, zdravstva, kulture, zaštite okoliša, športa, vatrogastva, odgoja i prosvjete, tehničke  kulture  i drugih javnih djelatnosti koje su od značaja za Općinu Jakšić, te povodom obilježavanja njihovih  obljetnica rada.
  1. Nagrada Općine Jakšića za životno djelo dodjeljuje se osobama s područja  i izvan područja Općine Jakšić za iznimne zasluge i postignute rezultate koji su od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine Jakšić. Nagrada za životno djelo je javno priznanje koje se dodjeljuje za cjelovito djelo koje je pojedinac ostvario u tijeku svog radnog vijeka te je tim djelom dao osobito vrijedan doprinos razvoju Općine Jakšić.     
  1. Počasnim građaninom, odnosno počasnom građankom Općine Jakšić može se imenovati osoba posebno zaslužna za promicanje vrijednosti demokratskog društva, povijesnih  događaja i tradicije hrvatskog naroda, položaja i ugleda Općine Jakšić u zemlji  i inozemstvu i zaslužna za razvoj Općine Jakšić  ili pojedinih  njezinih  javih djelatnosti, te državnik  ili dužnosnik druge države, član međunarodne organizacije odnosno organizacije druge države ili njihovih tijela posebno zaslužan za Općinu Jakšić u promicanju njezina suvereniteta, samostalnosti i samobitnosti na opće prihvaćenim  načelima suvremenog svijeta.
  2. Zahvalnica Općine Jakšić, priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za donacije i slične aktivnosti, kao i za uspješnu suradnju, te doprinos razvoju i ugledu Općine Jakšić.
  3. Kriteriji za dodjelu javnih priznanja Općine Jakšić jesu :
  • - najbolji  rezultati  postignuti u teorijskom  i praktičnom  radu na pojedinom  području javnog djelovanja;
  • - uživanje ugleda uzorne osobe, stručnjaka i djelatnika, odnosno uzornog trgovačkog društva, ustanove, udruge građana i druge pravne osobe;
  • - objavljena, prikazana, izložena, izvedena ili na drugi  način  prezentirana i nagrađena ostvarenja;
  • - obilježavanje najmanje dvadesete obljetnice rada.
  1. Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Općine Jakšić mogu podnijeti  fizičke i pravne   osobe.
  1. Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Općine Jakšić treba  sadržavati:
  • - ime, prezime i adresu osobe, odnosno naziv i adresu trgovačkog društva, ustanove, vjerske zajednice, udruge građana ili drugih pravnih osoba koji se     predlažu za dodjelu javnog priznanja;
  • - područje javne djelatnosti za koju se predlaže dodjela javnog priznanja;
  • - naziv javnog priznanja za koje se predlaže;
  • - obrazloženje prijedloga za dodjelu javnog priznanja.
  1. Rok za podnošenje prijedloga je do 02. rujna 2020. godine.

    Nepotpuni prijedlozi i prijedlozi podnijeti nakon isteka roka neće se razmatrati.

  1. Prijedlozi  se podnose Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Jakšić, Osječka 39,         Jakšić u zatvorenoj omotnici s napomenom:

               «Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Općine Jakšić-ne otvaraj»