Nedjelja, 29 Listopad 2023 08:53

Svečanost završetka radova na izgradnji obostranih pješačkih staza u naseljima Resnik, Svilna i Buk

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

BUK - Obilaskom uzvanika i radosnih stanovnika, a ponajviše djece i učenika, duž pješačkih staza koje se protežu u dužini nekoliko kilometara s obje strane ceste kroz naselja od Resnika, preko Svilne te kroz Buk započelo je svečano obilježavanje završetka radova. Radove je izvela požeška tvrtka "Promet Građenje" a u sklopu tih radova uređena su autobusna stajališta sa staklenim nadstrešnicama, te svi kolni ulazi koji su dobili asfaltni sloj.

Radovi su koštali ukupno 1 milijun eura, istakla je  požeško-slavonska županica Antonija Jozić nakon obilaska trase pješačkih staza, te istakla da je projekt započeo još za vrijeme dok je bila pleternička gradonačelnica, a da je projekt u cijelosti financiran iz sredstava Hrvatskih cesta.

Pleternička gradonačelnica Marija Šarić dodala je da je projekt svakako plod jednog zajedništva ova tri naselja koja u mnogo akcija i projekata zajedno nastupaju, pa tako i u ovom koji je svakako podigao sigurnost prometovanja, a posebno djece, učenika i starijih koji se kreću uz ovu dosta prometnu dionicu državne ceste. Ovo je sada jedan prekrasan ulazak iz ovog pravca u grad Pleternicu.

Članovi Mjesnog odbora pripremili su sa učenicima Područne škole Tomo Perić iz Buka kratki kulturno umjetnički program i svečanu večeru za sve uzvanike u Vatrogasnom i društvenom domu u Buku.