Subota, 02 Prosinac 2023 08:12

Najavljen ovogodišnji Advent u bećarskom šoru u Pleternici još bogatiji i s više zabave za sve generacije

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

PLETERNICA - Mi smo se, kao i prošle godine, odlučili za jednu posebnu našu priču koja će prezentirati naše zajedništvo. Ovaj šor su uredile sve naše tvrtke i ustanove i kroz cijeli advent će se protezati upravo to zajedništvo – najavila je pleternička gradonačelnica Marija Šarić.

Nedjeljnim paljenjem prve adventske svijeće Na trgu bećarca započinje pleternički Advent koji je po mnogočemu drugačiji od ponude ostalih područja u Hrvatskoj.

IMG 8019I ove godine će Advent u bećarskom šoru subotom ugostiti lokalne proizvođače i razne udruge uz pratnju tamburaških sastava. - Naše brojne udruge su se uključile, kako naši ribiči, lovci i vatrogasci kroz pripremu hrane, tako i kroz ove ugostiteljske kućice gdje će druge udruge nuditi kuhano vino, čaj i svu onu gastronomsku ponudu što obilježava advent i širi mirise stvarajući poseban ugođaj u bećarskom šoru. Naravno ovdje su svake subote i tamburaši koji će se pobrinuti za još ugodniju atmosferu – dodala je Šarić.

Dok su subote rezervirane za hranu i tamburaše, nedjelje su kako to obično i biva predviđene za nešto mirniji program okrunjen paljenjem adventskih svijeća. – Moramo znati da smo u vremenu Došašća i da je kruna svega naš najdraži blagdan Božić stoga nam je najvažnije zajedništvo u vremenu koje je ispred nas i stoga pozivam sve da nam se priključe u uistinu bogatom programu – zaključila je gradonačelnica Šarić. I tiskovna konferencija koja je održana u Bećarskom šoru bila je malo drugačija nego inače, jer se dogradonačelnik Domagoj Katić pobrinuo za pečene kobasice i slaninu na štapu uz kuhano vino, pa su se mediji ovaj puta i malo duže podružili i odmah osjetili duh bećarskog šora i Adventa u njemu.IMG 8018

Jedna od novosti su ove godine malo drugačije jaslice koje ćete vidjeti odmah po dolasku na ulazu u bećarski šor te gradski park koji posebno krase radovi Pleterničkog komunalca.
Osim subota i nedjelja, u cjelokupni program adventa uključene su naše udruge i ustanove kao što su Dječji vrtić Tratinčica, Glazbena škola Pleternica, Mažoretkinje Grada Pleternice, Zavičajno društvo KUD Rama, čiji program kreće već 02. prosinca od 16 sati.

Sve detalje programa koji nas očekuje možete pogledati u prilogu.

Vezane datoteke