Subota, 02 Prosinac 2023 11:37

Obilježena 30. obljetnica postojanja Općine Jakšić, Dan općine i blagdan zaštitnice sv. Barbare uz nagrađene zaslužne građane

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

JAKŠIĆ - Općina Jakšić obilježila je 30. obljetnicu postojanja, proslavila svoj Dan općine i blagdan nebeske zaštitnice sv. Barbare, a na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Jakšić nagradila i zaslužne građane i udruge koje rade na području općine. Sve je započelo polaganjem vijenaca uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Boško Obradović, pozdravio brojne goste i uzvanike koji su pohodili ovu svečanost uz Dan općine, a sve su kratkim kulturnim programom uveselila djeca iz Dječjeg vrtića Jakšić. O radu i postignućima na području općine Jakšić svi su upoznati kroz kratki film koji je prikazao sve što se radilo protekle godine na području Općine Jakšić i 10 pripadajućih naselja.

Povodom obilježavanja 30. godina od uspostave Općine Jakšić, svca postignuća na području Općine istakao je u svom izlaganju načelnik Ivica Kovačević: – Puno toga je napravljeno u ovih 30 godina, a nadam se da ćemo do iduće godine završiti izgradnju vodoopskrbe i odvodnje u zadnja dva naselja u općini, Cerovcu i Granju. Preostalo nam je postaviti još nešto led rasvjete te izgradnja nogostupa i biciklističkih staza. Krenuli smo u dogradnju dječjeg vrtića, projektiramo građevinsku dozvolu za ispostavu dječjeg vrtića u Eminovcima, a posebno želim izdvojiti i budući projekt Centra za starije osobe koji je također prioritet. Imamo i puno upita u vezi ulaska u gospodarsku zonu, radovi su pri kraju, a tu su i četiri poduzetnika s najavljenim investicijama. Sve što smo napravili, napravili smo uz podršku Vlade Republike Hrvatske, ministarstava i naše Požeško-slavonske županije kojima se ovom prigodom zahvaljujem.

Čestitke žiteljima Općine Jakšić, Općinskom vijeću i načelniku Kovačeviću uputili su gosti na Svečanoj sjednici: - pleternička gradonačelnica Marija Šarić u ime svih načelnika i gradonačelnika s područja Požeško-slavonske županije, Mate Cičak u ime Hrvatske zajednice općina, Antonija Jozić požeško-slavonska županica, Marija Vučković, ministrica poljoprivrede i izaslanica predsjednika Vlade RH, Anamarija Blažević, saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Sabora RH.

Svečana sjednica uvijek je i prigoda da se istaknu i nagrade zaslužni građani i udruge s područja Općine Jakšić, a ove godine nagrađeni su: posthumno je priznanje za životno djelo dobio Marko Čališ, a nagradu je primila supruga, Zahvalnice općine Jakšić primili su Dječji vrtić Jakšić, Lovačko društvo "Seljak" Jakšić, Puhačka glazba Jakšić i Udruga mladih Jakšić.

Na kraju su sve razveselili članovi HKUD "Slavonija" Jakšić s tamburašima sa spletom pjesama i plesova jakšičkog kraja.