Utorak, 05 Prosinac 2023 19:57

Tradicionalna akcija Grada Požege 16. Susreti „Nitko ne smije biti sam“

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Grad Požega je i ove godine tradicionalno organizirao, 16. Susrete „Nitko ne smije biti sam" u Svečanoj dvorani "Gloria" u Požegi. Ove godine uz svečanu večeru, novčani dar grad Požega je organizirao i druženje uz tamburašku glazbu TS "Paori" za preko 300 samica i samaca koji su navršili 70 godina a ostali su sami bez svog bračnog druga.

Na početku su sve nazočne pozdravili: Maja Petrović, pročelnica odjela za društvene djelatnosti grada Požege, Ferdinand Troha, zamjenik županice Požeško-slavonske županije i prof. dr. sc. Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika grada Požege, koji su svima poželjeli toplu dobrodošlicu i zaželjeli ugodan boravak i druženje, te zaželjeli i da lijepo proslave nadolazeći blagdan Božića i Novu godinu.

 - U radosti koje sa sobom nose blagdani koji su pred nama, sjetili smo se i vas, drage sugrađanke i sugrađani, koji ste nažalost ostali bez svojih bračnih partnera. Grad Požega u prigodi božićnih i novogodišnjih blagdana organizira susret “Nitko ne smije biti sam”, tradicionalno druženje kao zahvalu za sve što ste činili cijeloga života za nas malo mlađe. Želimo da znate da vas nismo zaboravili, kroz zajedničko druženje vam želimo vratiti dio ljubavi koju nesebično dajete mlađim generacijama. Hvala što ste naš grad činili boljim kroz svoja djela, ali i kroz svoju djecu i unuke - rekla je pročelnica Petrović te dodala da tradicionalan susret grad Požega organizira kao zahvalu za ono što su stariji sugrađani činili za ovaj grad tijekom cijelog svog života.

 - Nije lijepo biti sam u ovo lijepo božićno vrijeme, zato je ova inicijativa koju Grad Požega već godinama njeguje uistinu hvalevrijedna Uživajte, nadam se da ćete u zajedništvu zaboraviti i sve one brige koje vas možda opterećuju jer vi ste generacija koja je znala uživati i živjeti, koja je bila sretna s onim što ima, a mi nešto mlađi smo sretni što smo imali vas. Učili ste nas vrijednostima koje mi danas baštinimo i koje nastojimo prenijeti na nove generacije. Uživjate i želim vam još puno, puno blagdana - istakao je zamjenik županice Troha i svima uputio i pozdrave županice Antonije Jozić.

U ime gradonačelnika Željka Glavića kao domaćina, pozdrave je uputio zamjenik gradonačelnika prof. dr.sc. Borislav Miličević: - Hvala vam što ste se odazvali pozivu Grada na ovo predblagdansko druženje, u ovo vrijeme došašća. Stoga budimo večeras veseli i svjedočimo zajedništvu kako bismo iz toga zajedništva mogli izroditi bolju zajednicu, bolji i uspješniji naš grad. Neka vas zdravlje služi i u 2024. godini, neka ovi blagdani budu i vama i vašim obiteljima sretni i ispunjeni toplinom.

Nakon toga su obišli sve nazočne, osobno se pozdravili i fotografirali za uspomenu.