Utorak, 17 Rujan 2013 13:53

Zanimljivim priredbama povećali broj noćenja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

RAZVIJA SE TURIZAM U VELIKOJ -

VELIKA - Turistička zajednica općine Velika i ove godine u prvih sedam mjeseci bilježi porast broja gostiju, ali i noćenja. Velički je kraj posjetilo dvije tisuće gostiju koji su ostvarili gotovo 7 tisuća noćenja.

U odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje bilo je i više gostiju ali i više ostvarenih noćenja, gotovo dvostruko. Iz godine u godinu općinu Velika posjećuje sve više posjetitelja tako da je i ove godine na području Požeško-slavonske županije među prvima s dobrim pokazateljima. Razlog tomu svakako je Park prirode Papuk s geoparkom koji nudi mnoge zanimljive lokalitete ali i sve kvalitetnije manifestacije koje su odavno nadišle lokalne okvire.

 - Ono što raduje, svakako je činjenica da je povećan broj noćenja što znači da Velika nije samo prolazna destinacija već da u veličkom kraju ljudi pronalaze zanimljivosti te ostaju po dvije - tri noći. Gosti koji dolaze u naš kraj uglavnom su domaći no ima ih ih iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunjske, Mađarske pa i Turske. Dio njih se tu zadržava dok putuje prema moru, no dio ipak privlače Papuk ali i naše priredbe. Uz naše tradicionalno Vincelevo tu je i tradicionalna smotra "Čuvajmo običaje zavičaja" ali i "Najduži stol u Hrvata“, te mnoge druge koje organiziraju pojedinci ili druge udruge kao što su "Papučki jaglaci" požeških planinara i slično - doznajemo od direktora turističkog ureda Velike Tomislava Galića.

Dobre pokazatelje kada je riječ o gostima i noćenjima u Turističkoj zajednici općine Velika očekuju i do kraja ove godine.