Utorak, 27 Veljača 2024 08:57

Najavljen program obilježavanja Dana grada Pakrac kroz cijeli ožujak

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

PAKRAC - Ovogodišnje obilježavanje Dana grada Pakraca trajati će tijekom cijelog mjeseca ožujka, a posjetitelje očekuju razni zabavni, kulturni, edukativni i sportski sadržaji.

Program obilježavanja počinje u subotu 2.3. i to 16. pozivnim parskim međunarodnim turnirom kojeg organizira Bridge klub Pakrac, a koji će od 16 sati biti održan u Gradskoj vijećnici kurije Janković.

Ljubitelji povijesti na svoje će doći u srijedu 6.3. kada će u Gradskoj vijećnici kurije Janković od 18 sati biti održano predavanje o arheološkom istraživanju „Stari grad Pakrac“. 

Sljedećeg dana, u četvrtak 7.3. također u Gradskoj vijećnici će, u sklopu 33. svečanosti pasionske baštine biti održana monodrama „Ispit savjesti“ Tina Ujevića u izvedbi Roberta Kurbaše. U sklopu spomenute 33. svečanosti pasionske baštine, a povodom Dana grada Pakraca će u nedjelju 10.3. u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu od 18 sati biti održan koncert „Stabat Mater“ G. B. Pergolesia na kojem će se predstaviti Antonija Žarković sopran, Vinka Silađi mezzosopran i Dubravko Čepulić-Polgar orgulje.

U Hrvatskom domu „ Dr. Franjo Tuđman“ u Pakracu će u petak 8.3. s početkom u 19 sati biti održana kazališna predstava „Samo da vas nešto pitam“ u izvedbi Thearte iz Zagreba.

Teniski klub Pakrac organizator je teniskog turnira slučajnih parova koji će na terenima Teniskog centra Pakrac biti održan u subotu 9.3. od 15 sati.

Sportski vikend nastavlja se i u nedjelju 10.3. i to turnirom 3x3 košarke koji će od 14 sati biti održan u Gradskoj sportskoj dvorani.

U srijedu 13.3. će u Muzeju Grada Pakraca biti otvorena izložba starih razglednica „Moj Pakrac“  te dječjih radova mališana Dječjeg vrtića „Maslačak“ Pakrac.

Ljubitelji kviza moći će sudjelovati na Kvizu znanja o povijesti i baštini grada „(Ne)Poznati Pakrac“ koji će biti održan u četvrtak 14.3. u Gradskoj vijećnici kurije Janković s početkom u 18 sati.

U petak 15.3. će u Hrvatskom domu „Dr. F. Tuđman“ biti održano premijerno prikazivanje igranog filma „Granice straha“ koji je snimljen po knjizi Pakračanina Danijela Špelića, a premijera počinje u 19 sati.

Vikend 16. i 17. proteći će uglavnom u znaku sportskih događanja. U subotu 16. 3. u 8 sati                   u Staroj školi u Ulici braće Radića u Pakracu će biti održan turnir u elektroničkom pikadu za slijepe, u 10 sati u Gradskoj vijećnici kurije Janković započinje šahovski turnir, a u Gradskoj sportskoj dvorani od 14 sati starta memorijalni rukometni turnir „Dino Plažanin“.

U subotu 16.3. će od 10 sati biti održan i tradicionalni Križni put grada Pakraca od Kapelice Male Gospe u Kusonjama, a od 19 sati u Hrvatskom domu „ Dr. F. Tuđman“ slijedi premijera predstave „Eržika plemenita“ koju priprema Kulturno prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac.

U nedjelju 17.3. od 9 sati na jezeru Pakurnovac počinje Pojedinačno prvenstvo grada Pakraca u ribolovu, u 10 sati u Gradskoj kuglani starta Kuglačka liga mladih, a u isto vrijeme na Omanovcu kreće XC utrka „Omanovac trail“.

Tradicionalni Dan poduzetništva će biti održan u ponedjeljak 18.3. u Poduzetničkom centru Pakrac s početkom u 12,30 sati, a istog dana od 19 sati u Hrvatskom domu „ Dr. F. Tuđman“ slijedi koncert Zagrebačkih solista.

  1. ožujka – blagdan sv. Josipa

Na sam blagdan svetog Josipa u utorak 19.3. u 10,30 sati najavljeno je polaganje vijenaca kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na središnjem gradskom trgu i paljenje svijeća kod kapelice svetog Josipa, a od 11 sati će u župnoj crkvi Uznesenja BDM biti služena svečana sveta misa.

U 12,30 sati će u Hrvatskom domu „ Dr. F. Tuđman“ biti održana Svečana sjednica Gradskog vijeća.

U popodnevnim satima, točnije od 17 sati Turistička zajednica Grada Pakraca organizira turistički obilazak „Budi turist u svom gradu“.

U srijedu 20.3. u Hotelu Pakrac će biti održano tradicionalno proglašenje najboljih sportaša Pakraca u 2023. godini koje provodi Pakrački list, a u 19 sati u Hrvatskom domu „ Dr. F. Tuđman“ će biti održana kazališna predstava „San i ludilo“ Tina Ujevića, u izvedbi Teatra poezije iz Zagreba.

U četvrtak 21.3. Gradska knjižnica i čitaonica Pakrac od 18 sati u Gradskoj vijećnici kurije Janković organizira Književno druženje na kojem je gost poznati hrvatski autor Miro Gavran.

U istom prostoru će biti živo i dan kasnije u petak 22.3. kada će u 11:30 sati biti organiziran kviz „Volim svoj grad“. Biti će to uvertira za tradicionalnu priredbu „Poklon mome gradu“ i dodjelu nagrada nadarenim učenicima koja će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani od 18 sati.

U subotu 23.3. će od 10 sati  u dvorištu kurije Janković biti organizirana Likovna kolonija, zatim Sajam udruga koji započinje od 14 sati, a od 15 sati će posjetitelje zabavljati glazbeni sastav „Posegana“.

Istog dana, na središnjoj gradskoj šetnici će se održati koncert u povodu obilježavanja Dana grada, gdje će od 20 sati posjetitelje  zabavljati poznata grupa „Opća opasnost“. U slučaju lošeg vremena koncert će biti održan u Gradskoj sportskoj dvorani.Plakat Dan grada Pakraca 2024. 1