Utorak, 27 Veljača 2024 12:26

Proslava Dana grada Požega i Grgureva i 797. obljetnice postojanja Požege uz bogati program kroz cijeli ožujak

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Tiskovnom konferencijom u Gradskoj vijećnici grada Požege najavljen je obiman i bogati program za obilježavanje Dana grada Požege i Grgureva kroz cijeli mjesec ožujak. Ujedno grad Požega obilježava i 797. godinu postojanja i prvog zapisa o gradu Požegi u zaista dugoj povijesti, istakli su na tiskovnoj konferenciji požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić i direktorica TZ grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

  - Uz bilježavanje svoje 797. obljetnice, odnosno, prvog spomena grada Požege u pisanim dokumentima, spremamo se i za tri godine obilježiti veliku 800. obljetnicu. Jedan od događaja je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Požege koji je nama i prilika da građanima i našim gostima prezentiramo ono što smo radili u protekloj godini, projekte koje smo završili ili započeli, ali i koje planiramo započeti. To je i prilika da ugostimo dužnosnike s kojima tijekom godine surađujemo na realizaciji tih različitih projekata značajnih za razvoj grada Požege. To je prilika našoj Turističkoj zajednici da priredi za građane jedno događanje na kojem će uz glazbu i eno-gastro delicije uživati u proslavi Dana grada. Veselimo se obilježavanju te obljetnice, ponosni smo i na ono što možemo prezentirati kao rezultate svoga rada, isto tako ponosni smo i na niz planova s kojima dobro stojimo što se tiče buduće realizacije - istakao je gradonačelnik Glavić pozvavši sve Požežanke i Požežane ali i brojne goste grada da se pridruže brojnim priredbama, manifestacijama i događanjima uz obilježavanje Dana grada i Grgureva.

Vrlo bogat ali i raznovstan program najavila je direktorica TZ Šimunović Svoboda istakavši da: - Dan grada predstavlja jedno posebno vrijeme kada svi zajedno slavimo našu povijest, kulturu i naša postignuća. Ponosni smo na suradnju sa svim našim udrugama, društvima i ustanovama koja je rezultirala bogatim sadržajem koji odražava šarolikost interesa naših sugrađana. To je prilika da zajedno proslavimo našu pripadnost ovom gradu i stvorimo uspomene koje će nas dodatno povezati.

Bogati program po danima donosimo u nastavku: 

Brošura Grgurevo 2024

Brošura Grgurevo 20224